Θα ηθελα, με το χερι στην καρδια, να μου πουν οι κυνηγοι. Αγοραζουν ενα σκυλι πχ ενα ποιντερ ή ενα κουτσχααρ, η ενα σεττερ και πληρωνουν ενα σεβαστο ποσο.
Εαν το σκυλι δεν αξιζει για κυνηγι το κρατανε? Δενονται μαζι του? Παραδεχονται την αποτυχια και με ευθυνη κρατανε το ζωο που αγορασανε και δεν τους "βγηκε"? Ή μηπως το ξεφορτωνονται και προβαινουν στην αγορα αλλου, λες και ειναι κανενα παιχνιδι και το πηγαν για αλλαγη στα jumbo
Τα σκυλια τα βλεπετε καθολου στα ματια? Σας νοιαζει καθολου η αγαπη και η αφοσιωση του εστω κι αν δεν εχει "βγει" καλο σκυλι για κυνηγι?
Ειστε αρκετα υπευθυνοι ωστε να το κρατησετε για τα επομενα 10-12 χρονια που πιθανως να ζησει? ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ, δε θα το κανετε, γιατι τα σκυλια τα βλεπετε ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΑ κι οχι σαν οντοτητες.
Θα επαναλαβω οτι εγω απο την εμπειρια μου εχω δει οτι ουτε τα αγαπατε με την εννοια που εννοω εγω ουτε τα σεβεστε. Μονο εαν κυνηγουν καλα τα προσεχετε σαν τα ματια σας. ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Πραγματικα ελαχιστοι ειναι οι κυνηγοι που αγαπουν τα σκυλια και δεν τα βλεπουν σαν εργαλεια.
[/quote]
Εδώ θέλω να απαντήσω γιατί αυτό που λες με προσβάλει σαν κυνηγό και σαν άνθρωπο γενικότερα.Ένα ζώο για να μην σου βγει σημαίνει ότι δεν έχεις περάσει χρόνο μαζί του.Το χειρότερο ζώο να πάρεις,άμα είσαι σωστό κυνηγός θα το φτιάξεις.Ο σωστός άνθρωπος τα αγπάει όλα τα σκυλιά(όπως είπαμε υπάρχουν οπι καλοί και οι κακοί σε όλους τους τομείς).Υπαρχουν άνθρωποι που βλέπουν τα σκυλια μόνο σαν εργαλεία,αλλα στην πραγματικότητα τα βλεπουμε και σαν εργαλεία(γιατί η αληθια είναι πως είναι και απο αυτο) αλλά και σαν ένα σύντροφο και φίλο.Και στα μάτια τα βλέπω και αυτά με βλέπουν στα μάτια και τα αγαπάω σαν παιδιά μου.