...
Και τέλος το πάρε φόρα και ανέβα είναι το χειρότερο σε πολλές περιπτώσεις!
...
Μπορει...
Παντα ομως με βγαζει ασπροπρόσωπο και το αμαξι ΣΥΝΟΛΙΚΑ καταπονειται λιγοτερο.
Ειμαι απο τα ατομα που ποναει οταν χτυπαει καπου το αυτοκινητο.
Μην ξεχνατε οτι αναφερομαι στεγνο εδαφος, πετρες, χωματοδρομους.
Οχι σε διαδρομες που κανονικα πανε μηχανες enduro, μεσα απο ρεματα και γενικα εκει που δεν υπαρχει τιποτα. Εχω την αντυπωση οτι αυτο εννοούσε ο ath.nasi , συγχωρείστε με αν δεν καταλαβα καλα...
Σε ποσο δυσκολα σπανια παω και οταν παω, παω με αλλα αυτοκινητα και δινω το αμαξι σε ενα φιλο μου που ειναι πιο εμπειρος απο εμενα να οδηγει και εγω ειμαι συνοδηγος.
Οσο για την τετρακινηση στο χωμα μπορει να το δοκιμασει ο καθενας.
Πανε σε ενα ανοιχτο μερος με ΧΩΜΑ και δοκιμασε να ξεκινησεις το αυτοκινητο με τετρακινηση και το τιμονι γυρισμενο μια στροφη. Μετα βγαλε την τετρακινηση και ξαναδοκιμασε να δεις. Και με ισιο τιμονι παλι θα εχει διαφορα.
Θυμαμαι ποσες φορες παλια πηγαινα σε εναν απλο χωματοδρομο με τετρακινηση και δεν μπορουσα να βαλω δευτερα. Με το που την εβγαλα κετευθειαν εφυγε το αμαξι.
Η τετρακινηση χρησιμοποιείται κυρίως οταν δεν υπαρχει προσφυση, και σε καποιες ειδικές περιπτωσεις, οπως π.χ. οταν θελεις να κατεβεις κατι πολυ αποτομο και φρεναρεις με τον κινητηρα κραταει το αμαξι σωστα η οταν τρεχεις με μεγαλες ταχυτητες σε χωματοδρομους για να μην σε πεταει ευκολα στις στροφες.
Στη Δραμα οταν ειχαμε παει ειχε ενα δρομο ποσα χιλιομετρα οοοοολο ΛΑΣΠΗ...
Ημασταν με πισω κινηση σε σχεδον ολη τη διαδρομη. Σε μερικα σημεια που βλεπαμε οτι ΙΣΩΣ να υπηρχε προβλημα βαζαμε τετρακινηση και περνουσαμε.
Οχι οτι αμα την ειχαμε μονιμα θα πάθαινε τιποτα το αυτοκίνητο, απλα αφου πηγαινε μια χαρα με πισω κινηση δεν υπηρχε λογος. Αμα κοιτας το δρομο και δεις κατι που νομιζεις θα σε δυσκολεψει, ενα κουμπακι ειναι το πατας.
Υ.Γ 1 Εγω ποτε δεν αισθάνθηκα οτι ειχα προβλημα ροπης. Οπου θελω με παει.
Υ.Γ. 2 Μην νομιζετε οτι δεν ξερω οτι εσεις ειστε πολυ πιο έμπειροι οδηγοί, απλα εχετε παει πολυ μπροστα και ισως δε θυμαστε οτι το off-road για καποιους μπορει να ειναι κατι πιο απλο, οπως να πηγαινεις απο εναν δασικο δρομο με μαμα Jimny.... ( φιλικα παντα ε;
)