Αποστολέας Θέμα: Μαμα γρύλος-ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ  (Αναγνώστηκε 3025 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dnm

• Jimny
Μαμα γρύλος-ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ
« στις: Ιανουάριος 06, 2009, 22:40 »
Παιδιά σας εύχομαι καλή χρονιά και χρόνια πολλά... άνοιξα αυτό το θέμα, πιο πολύ για να μου πείτε την γνώμη σας αναφορικά με τον εργοστασιακό γρύλο.
Χτες μου τρύπησε το μαμά λάστιχο(σκίστηκε για την ακρίβεια χωρίς ιδιαίτερο λόγο) και κατά την διάρκεια της αλλαγής για την τοποθέτηση της ρεζέρβας, διαπίστωσα ότι, ενώ είχε τερματίσει την διαδρομή του ο γρύλος, η διάμετρος του ανοίγματος του, δεν επαρκούσε για να βγει το σκασμένο λάστιχο, πόσο μάλλον για να μπει η ρεζέρβα!!! αναγκάστηκα να βάλω έναν τάκο για να του δώσω άλλα 5 εκ ύψος!!!και ρωτώ, στην εθνική που ήμουν πόσο τυχερός ήμουν που βρήκα?????? Μήπως πρέπει να πάω στην αντιπροσωπεία να κάνω την σχετική φασαρία να μου δώσουν άλλον???
Μήπως ,μου συστήνεται να πάω να αγοράσω κανά σετ γιατί και τα παραλειπόμενα του(μανιβέλα για να ανοίγει το κλειδί για τα μπουλόνια) ήταν ψεύτικα…

Αποσυνδεδεμένος Χάρης

• NewsLetter
  • Jimny
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Μαμα γρύλος-ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 06, 2009, 22:46 »
Τοποθέτησες το γρύλο στο σωστό σημείο ανάρτησης?

Δεν ακούγεται και πολύ λογικό. Και στα δυό μου αυτοκίνητα, με μεγαλύτερα έως πολύ μεγαλύτερα ελλαστικά, οι γρύλοι επαρκούν, και στο βγάλε και στο βάλε.

Για ψάξου λίγο στις οδηγίες ... a105

Αποσυνδεδεμένος eldar

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 06, 2009, 22:50 »
Ο γρύλος πρέπει να πατάει σε ένα σημείο του μπράτσου (υπαρχει μια πατούρα, ένα στρογγυλάκι) και όχι στο αμάξωμα! cl

Αποσυνδεδεμένος dnm

• Jimny
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 06, 2009, 22:52 »
και εμενα μου εκανε εντυπωση, αφου εχει συγκεκριμενο σημειο οπου κουμπωνει κιολας...

Αποσυνδεδεμένος eldar

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 06, 2009, 22:57 »
Αν το σηκωσεις απο το σασι απλα κρεμαει ο τροχος δεν σηκώνεται απο το εδαφος.
Εκτος αν εχεις αλλο τυπο γρυλου.

Giorgos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 06, 2009, 23:04 »
Εγω παντως τον εχω χρησιμοποιησει χωρις προβλημα,θυμαμαι μαλιστα οτι μου εκανε εντυπωση ποσο ευκολα και μαλακα δουλευε.Αν τον τοποθετησες στο σωστο σημειο,τοτε μαλλον καποιο προβλημα υπαρχει.

Αποσυνδεδεμένος dnm

• Jimny
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 06, 2009, 23:06 »
βρε παιδια πχ για το μπρος δεξι λαστιχο δεν εχει κατι σαν καρφακι που κουμπωνει ο γρυλλος? μηπως ειναι κανα αλλο σημειο οπου μου το καλυψαν στην αντιπροσωπεια με τα σκαλοπατια?

Αποσυνδεδεμένος potge

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 06, 2009, 23:09 »
Ο γρύλος πιάνει στο μπράτσο του jimny (δεν πιάνει στο σασί) έχει κ μια προεξοχή εκεί.

Αποσυνδεδεμένος LEYTERIS-RENA

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 06, 2009, 23:45 »
Παιδιά σας εύχομαι καλή χρονιά και χρόνια πολλά... άνοιξα αυτό το θέμα, πιο πολύ για να μου πείτε την γνώμη σας αναφορικά με τον εργοστασιακό γρύλο.
Χτες μου τρύπησε το μαμά λάστιχο(σκίστηκε για την ακρίβεια χωρίς ιδιαίτερο λόγο) και κατά την διάρκεια της αλλαγής για την τοποθέτηση της ρεζέρβας, διαπίστωσα ότι, ενώ είχε τερματίσει την διαδρομή του ο γρύλος, η διάμετρος του ανοίγματος του, δεν επαρκούσε για να βγει το σκασμένο λάστιχο, πόσο μάλλον για να μπει η ρεζέρβα!!! αναγκάστηκα να βάλω έναν τάκο για να του δώσω άλλα 5 εκ ύψος!!!και ρωτώ, στην εθνική που ήμουν πόσο τυχερός ήμουν που βρήκα?????? Μήπως πρέπει να πάω στην αντιπροσωπεία να κάνω την σχετική φασαρία να μου δώσουν άλλον???
Μήπως ,μου συστήνεται να πάω να αγοράσω κανά σετ γιατί και τα παραλειπόμενα του(μανιβέλα για να ανοίγει το κλειδί για τα μπουλόνια) ήταν ψεύτικα…

:o :o :oΜε τον μαμα γρυλο σηκωνω το δικο μου αν χρειαστει με αυτα τα λαστιχα για να σηκωθει σωστα θελει στο σωστο σημειο για να σηκωθει πρεπει να παει στο μπρατσο ;)
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΙΟΣ SUZUKI JIMNY http://shropshire-suzuki.co.uk/forum/index.php?sid=408a565938744e619d03613f425acee0PROJECT                                                                                    [IMG]http://i307.photobucket.com/albums/nn286/renaleft

Αποσυνδεδεμένος Michalis

• NewsLetter
  • Jimny
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 06, 2009, 23:58 »
Ο γρύλος με την original ανάρτηση και λάστιχα τοποθετείται μόνον στα σημεία των μπράτσων(radius arm) και πουθενά αλλού σύμφωνα με το manual. Αν προσπαθήσεις να το σηκώσεις απο αλλού, το οδόστρωμα είναι ανώμαλο ή έχει κλίση η αντιπροσωπεία δεν έχει κάποια ευθύνη.
Γενικά όμως ο γρύλος κρίνεται ανεπαρκής και εξαιρετικά επισφαλής όσον αφορά την στήριξη του οχήματος. Εγώ αγόρασα ένα μίνι-υδραυλικό με 4 ροδάκια και έναν λαστιχένιο τάκο ανύψωσης. Τα έχω μαζί και σηκώνω το αυτοκίνητο πίσω απο την ρόδα ακριβώς εκεί που το μπράτσο ενώνεται με τον άξονα. Με +11cm ύψος ακόμα και χωρίς τάκο μου δίνει αέρα 3cm για να βγάλω λάστιχα 215/75/15. Τον εργοστασιακό τον άφησα στην αποθήκη διότι είναι για γέλια ;)
Respect a man's car and he will respect you

Αποσυνδεδεμένος dnm

• Jimny
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 07, 2009, 00:44 »
Σας ευχάριστω πολύ για την άμεση απάντηση!