ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ (για 6 άτομα )
ΥΛΙΚΑ:1 κιλό πατάτες
αλάτι
1 φλυτ. κοινό αλεύρι
1 1/2 φλυτ. τριμμένο κίτρινο τυρί
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗΚαθαρίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε σε ελαφρά
αλατισμένο βραστό νερο μέχρι να μαλακώσουν.Τις στραγγίζουμε.
Πολτοποιούμε τις πατάτες με ένα πιρούνι, έτσι που ο πουρές να γίνει
αφράτος. Ρίχνετε μέσα το αλεύρι και το ανακατεύετε καλά.
Παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και πλάθετε με τα χέρια σας
κεφτέδες και με ένα πιρούνι πιέζετε λίγο τον κεφτέ για να πλατύνει.
Στη συνέχεια βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει, ρίχνετε το 1/4 από τις κροκέτες.
Μόλις αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια, τις βγάζετε με μια τρυπητή
κουτάλα.Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τις υπόλοιπες.
Τοποθετείτε τις κροκέτες και το τυρί σε στρώσεις σε ένα πυρίμαχο
σκεύος. Ρίχνετε από πανω το λιωμένο βούτυρο και τις ψήνετε σε
μέτριο φούρνο για 15 λεπτά.
Καλή επιτυχία