ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΖΑΜΠΟΝ( ΓΙΑ 6 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΕΣ)
ΥΛΙΚΑ:200ml γάλα
1 αβγό
1/3 απο ένα φακελλάκι μπεσαμέλ γιώτης
2φλιτ. τυριά τριμμένα gouda, edam,kerigold
1σκελιδα σκόρδο τριμμένη
4 φέτες ψιλοκομμένο καπνιστό ζαμπόν
6 πιπεριές πράσινες (τις μακρόστενες)
ΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένουμε τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Κόβουμε το κοτσάνι και βγάζουμε από μέσα τα κουκούτσια.
Σε ένα μπωλ ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ με το γάλα και μετά ρίχνουμε το
αβγό ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε μέσα το σκόρδο και πάλι ανακατεύουμε.
Μετά ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και το καπνιστό ζαμπόν.Ανακατεύουμε πάλι καλά.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζουμε τις πιπερίες όχι μέχρι επάνω.
Τις βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε στους 150 βαθμούς
για 3/4 της ώρας περίπου.
Είναι ωραία συνταγή για κρασάκι
( Τη γέμιση αυτή μπορούμε να τη βάλουμε και σε κρέπες )