Αποστολέας Θέμα: Τι θα φάμε σήμερα.....  (Αναγνώστηκε 39666 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dora

  • Jimny
  • Μηνύματα: 137
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Δεν θα σε πειράξει κανείς μέσα απο τις καρδιές μας
Απ: Τι θα φάμε σήμερα.....
« Απάντηση #75 στις: Δεκέμβριος 04, 2006, 09:53 »
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΥΛΙΚΑ:

3 φλιτ. λάδι
1 φλιτ. ζάχαρη
2 φλιτ. χυμό πορτοκάλι
ξίσμα από ένα πορτοκάλι
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
2 κουτ. του γλυκού σόδα
1 κουτ. του γλυκού κανέλα (σκόνη)
1 κουτ. του γλυκού γαρύφαλο (σκόνη)
12 φλίτ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κιλό καρύδια τριμμένα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

2 φλιτ. μέλι
2 φλιτ. ζάχαρη
2 φλιτ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε σε μία λεκάνη το λάδι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το χερι λίγο.
Μετά βάζουμε την πορτοκαλάδα και το ξίσμα. Μέσα στο κονιάκ θα διαλύσουμε τη σόδα
και μετά θα τη ρίξουμε στο μείγμα.Ρίχνουμε και το κανελογαρύφαλο και μετά λίγο λίγο
το αλεύρι.Δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να γίενι μία μαλακή ζύμη.

Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα βάζουμε σε λαμαρίνα. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για
20 λεπτά περίπου.

Αφού τα ψήσουμε όλα, ετοιμάζουμε τα σιρόπι. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζαχαρη και
το μέλι. Σε μέτρια φωτια  το βράζουμε 5 λεπτά περίπου για να δέσει . Μετά κατεβάζουμε το μάτι στο 1/2 ( αν η κουζίνα μας
έχει 1, 2,3 ) και στο 1 ( αν έχει από το 1 ως το 9).
Μετά ρίχνουμε μέσα τα μελομακάρονα και τα αφήνουμε μέσα απο 5 ως 10 λεπτά.
Μετά τα βάζουμε σε ταψί ή μία μεγάλη πιατέλα και τα πασαλίζουμε με καρύδια.

Σημείωση: Το φλιτζάνι που θα χρησιμοποιήσετε να είναι το ίδιο για όλα τα υλικά. Με μία κούπα
του Νες καφέ γίνονται περιπου 80 τεμάχια.
Γιατί έφυγες..............
Είναι πολύ σκληρό να καταλαβαίνεις ότι είσαι ένα τίποτα.Εκεί που πιστεύεις ότι έχεις κάτι μέσα σε 10 λεπτά το χάνεις γιατί έτσι........

Θα σε περιμένω στα όνειρά μου πριγκίπισσά  μου

kostas katsenos

  • Επισκέπτης
Απ: Τι θα φάμε σήμερα.....
« Απάντηση #76 στις: Δεκέμβριος 23, 2006, 23:56 »
Βασιλόπιτα
Υλικά:
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
2 κουταλάκια γλυκού μαγιά
4 αυγά
1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φακελάκι μαχλέπι κοπανισμένο
Ξύσμα ενός λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
1 κιλό αλεύρι
Λίγα αμύγδαλα

Εκτέλεση:
1. Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε μισό φλιτζάνι γάλα χλιαρό και μέσα διαλύουμε τη μαγιά. Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι αλεύρι, και το ανακατεύουμε για να γίνει μείγμα.
Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τ΄ αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει
( 1 ώρα περίπου ).
2. ΄Οταν φουσκώσει, χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κροκούς.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τ΄ ασπράδια μαρέγκα, το βούτυρο λιωμένο, το μαχλέπι, και το ξύσμα λεμονιού.
Ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι, ώστε η ζύμη να μη γίνει πολύ σφιχτή.
Την πλάθουμε σε μπάλες και τη βάζουμε μέσα σε μια λεκάνη.
Τη σκεπάζουμε πάλι με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 3 ώρες περίπου, ώστε να γίνει διπλάσια σε όγκο.
3. Ζυμώνουμε τη ζύμη για 5 λεπτά και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο μέσα σε ταψί στρογγυλό μεγάλο ή σε δύο μικρά.
Τ΄ αφήνουμε σε χλιαρό μέρος 2 ώρες περίπου, σκεπασμένα ώστε να διπλασιαστούν σε όγκο.
4. Πριν τα βάλουμε στο φούρνο, χτυπάμε 1 κρόκο αυγού και 1 κουταλάκι νερό και τ΄ αλείφουμε ελαφρά με πινέλο.
Από πάνω με ασπρισμένα αμύγδαλα μπορούμε να σχηματίσουμε τη νέα χρονολογία.

Κουραμπιέδες
Υλικά:

2 κιλά αλεύρι μαλακό

1 κιλό βούτυρο

300 γραμ. ζάχαρη άχνη

300 γραμ. αμυγδαλόψιχα

1 ποτηράκι κονιάκ

1 κουταλάκι σόδα

ανθόνερο

Ασπρίζουμε το βούτυρο, δουλεύοντας το μισή ώρα με το χέρι. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα και, τέλος, το αλεύρι, εξακολουθώντας να δουλεύουμε μέχρι να γίνουν όλα ένα κατάλληλο μίγμα.

Το πλάθουμε στα γνωστά σχήματα των κουραμπιέδων, τους τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20 λεπτά.

Μόλις βγουν απ' το φούρνο, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους τυλίγουμε μια-δυό φορές σε άχνη ζάχαρη.

 

Μελομακάρονα
Υλικά :
2 φλ. λάδι
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ. περίπου αλεύρι μαλακό
1 ½ κ.γ. σόδα
ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού

Σιρόπι:
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. μέλι
1 φλ. νερό

Εκτέλεση:
Δουλεύουμε το λάδι αρκετή ώρα με το μίξερ και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό, το σιμιγδάλι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι με τη σόδα.
Τα πλάθουμε μικρά γιατί μεγαλώνουν πολύ και τα βάζουμε στο φούρνο αφού έχει φτάσει τους 200 C γιατί αλλιώς απλώνουν.
Όταν κρυώσουν τελείως τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό. Πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα.


Αποσυνδεδεμένος NickSi

  • Jimny
  • Μηνύματα: 5603
  • Φύλο: Άντρας
  • jimny*.* = jimnyclub.com !!! Με τις υγειες σας!!!
    • Η πανελλήνια παρέα με τα jimny !
Απ: Τι θα φάμε σήμερα.....
« Απάντηση #77 στις: Δεκέμβριος 25, 2006, 18:51 »
Στο πνεύμα των ημερών, κρατήστε τη συνταγή μας για  Χριστουγεννιάτικο κέικ...

       Συστατικά:
      1 φλυτζάνι αλεύρι
      1 ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα
      1 φλυτζάνι ζάχαρη
      1 κουταλάκι αλάτι
      1 φλυτζάνι βούτυρο
        χυμός λεμονιού
      4 μεγάλα αυγά
         καρύδια
      1 μπουκάλι Johnnie Walker
      2 φλυτζάνια αποξηραμένα φρούτα

Δοκιμάστε το Johnnie Walker για να ελέγξετε την ποιότητα.
Πάρτε μια μεγάλη γαβάθα και δοκιμάστε το ουίσκυ ξανά.
Για να βεβαιωθείτε για την ποιότητα, γεμίστε ένα φλυτζάνι και πιείτε.
Επαναλάβετε.

Βάλτε το αλεύρι και το βούτυρο στο μίξερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει
μια μαλακή μπάλα. Προσθέστε ένα κουταλάκι σόδα. Ξαναχτυπήστε το.

Βεβαιωθείτε ότι το ουίσκυ είναι ακόμα εντάξει. Δοκιμάστε άλλο ένα
φλυτζάνι.

Σβήστε το μίξα. Σπάστε δυό αυτιά και προσθέστε τα στο μπώλ.
Ρίξτε και το φλυτζάνι με τα αποξηραμένα φρούτα.
Μιξάρετε το χτυπητό. Αν τα αποφρηραμένα ξούτα κολήσουν στο μαραφέτι του μίξερ ξύστε τα με ένα τσακαβίδι.

Δοκιμάστε το ουίσκυ για να ελέγξετε τη γεύση του.

Μετά, κοθκινήθτε δύο φλυτζάνια αλάτι. Ή κάτι τέτοιο. Ποιόθ ενδιαφέρεται?

Ελέγξτε το ουίκι. Τώρα στρίψτε το λεμόνι και στραγκίστε τα καρύδια σας.

Προσθέστε ένα τραπέδι.

Προσθέστε και ένα κουταλάκι ζάχαρη ή κάτι άλλο. Ό,τι βρήτε τέλοθ
πάντων. Λαδώθτε το φούρνο και κατουρήθτε στο πθυγείο.

Ανάπθτε το κέικ θτουθ 350 βαθμούθ. Μη κθεχάθετε να χτυπήθετε το
μίκθερ.

Πετάκθτε το μπωλ έκθω απο το παράθυρο.
Ελέγκθτε το ουίκι κθανά και πηγαίνετε θτο κρεβατι…

Χέθτα όλα και ρίκθτο θτον ύπνο...
Αντε... Xαλά Κριθτούγεννα και το χρόνου θπίτια μαθ !!!
Kουραστηκα και αηδιασα με καποιους "δηθεν"...   Πλεον, ΔΕΝ...       

Αποσυνδεδεμένος TZIMIS

  • Jimny
  • Μηνύματα: 79
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Τι θα φάμε σήμερα.....
« Απάντηση #78 στις: Δεκέμβριος 26, 2006, 15:31 »
κωστα μου πειρα τη συνταγη σου
για να κανουμε με την αλεξια βασιλοπιτα loula
αν δε τα καταφερουμε  fir_e  θα περασω να παρω τη δικια σου j12 2_ag

kostas katsenos

  • Επισκέπτης
Απ: Τι θα φάμε σήμερα.....
« Απάντηση #79 στις: Δεκέμβριος 26, 2006, 15:39 »
κωστα μου πειρα τη συνταγη σου
για να κανουμε με την αλεξια βασιλοπιτα loula
αν δε τα καταφερουμε  fir_e  θα περασω να παρω τη δικια σου j12 2_ag

Εγγύηση cl

Denise

  • Επισκέπτης
Απ: Τι θα φάμε σήμερα.....
« Απάντηση #80 στις: Ιούλιος 10, 2007, 20:53 »
ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ υγιείς. Αφήστε τις προβατίνες και τους τράγους. Εσάς θέλουμε, όχι τις συντάξεις σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!If you know what I mean ;)

Denise

  • Επισκέπτης
Απ: Τι θα φάμε σήμερα.....
« Απάντηση #81 στις: Σεπτέμβριος 10, 2007, 14:24 »
Επειδή το ζητήσατε κατ'οπιν δοκιμής, σας παραθέτω την συνταγή για τα φοντανάκια καρύδας.
Υλικά: 700γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
          3 φακελάκια ινδοκάρυδο
          500γρ. ζάχαρη άχνη
          1 ζαχαρούχο γάλα βλάχας αυτό στην συσκευασία που ανοίγει μόνη της
          και λίγο κονιάκ
Εκτέλεση: Σε ένα μπώλ αδειάζετε το ινδοκάρυδο και προσθέτετε την άχνη. Με μία μαρίζα (πλαστική κουτάλα ζαχαροπλαστικής) ανακατεύεται το μείγμα των δύο συστατικών. Βρέχετε στην συνέχεια με το κονιάκ και προσθέτετε το ζαχαρούχο. Φορέστε γάντια λάτεξ μιας χρήσης ή πλαστικά όσοι έχετε αλλεργία στο λάτεξ και ανακατέψτε το μείγμα. Αφήστε σκεπασμένο με μία πετσετούλα και ετοιμάστε το μπεν - μαρί για την κουβερτούρα. Αφού λιώσει η σοκολάτα προσθέστε λίγο ελαιόλαδο (το πολύ μια κουταλιά της σούπας), κάνει την σοκολάτα να γυαλίζει οταν κρυώσει. Αφού λιώσει η σοκολάτα, αρχίστε να πλάθετε τα φοντανάκια στο μέγεθος της αρεσκείας σας, εμβαπτίστε τα στην σοκολάτα και αφήστε τα να κρυώσουν σε μία λαδόκολλα. Στη συνέχεια πασπαλίστε τα με λίγο ινδοκάρυδο. Διατηρούνται στο ψυγείο σε γυάλινο κατα προτίμηση μπωλ για να μην πάρουν μυρωδιές από πλαστικό και σκεπάστε τα καλά με μία μεμβράνη για να μην σας πάρουν μυρωδιές από το ψυγείο. Καλή επιτυχία.

Αποσυνδεδεμένος harijohn

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 35
Απ: Τι θα φάμε σήμερα.....
« Απάντηση #82 στις: Σεπτέμβριος 10, 2007, 16:07 »
Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη και άμεση ανταπόκριση
Αμαλία

Αποσυνδεδεμένος NickSi

  • Jimny
  • Μηνύματα: 5603
  • Φύλο: Άντρας
  • jimny*.* = jimnyclub.com !!! Με τις υγειες σας!!!
    • Η πανελλήνια παρέα με τα jimny !
Απ: Τι θα φάμε σήμερα.....
« Απάντηση #83 στις: Νοέμβριος 08, 2007, 09:03 »
Welcome back...!!!  yah yah yah   (Ξερεις εσυ...)  ;)
Kουραστηκα και αηδιασα με καποιους "δηθεν"...   Πλεον, ΔΕΝ...       

Αποσυνδεδεμένος maestria

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 937
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Τι θα φάμε σήμερα.....
« Απάντηση #84 στις: Νοέμβριος 08, 2007, 09:38 »
 <welc_ _11370> ju_11

Αποσυνδεδεμένος Denise

  • Jimny
  • Μηνύματα: 965
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Τι θα φάμε σήμερα.....
« Απάντηση #85 στις: Νοέμβριος 08, 2007, 09:43 »
Καλώς σας ξαναβρίσκω :)
Don't be a couch potato, Live the adventure!

Είμαστε τρελλοί...είμαστε τρελλοί εμείς οι πατρινοί!!

Patrasso, and the brains on the rails!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος filippos_kos

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 1273
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Τι θα φάμε σήμερα.....
« Απάντηση #86 στις: Νοέμβριος 08, 2007, 09:44 »
 <welc_ <welc_ <welc_ _circle> _circle> _circle>


Αποσυνδεδεμένος maestria

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 937
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Τι θα φάμε σήμερα.....
« Απάντηση #87 στις: Νοέμβριος 08, 2007, 09:49 »
Κάτι πείνες που έχει ο Φίλιππος.... Denise άλλο πράγμα! τον είχαμε στην δίαιτα τόσσο καιρό!

Αποσυνδεδεμένος Denise

  • Jimny
  • Μηνύματα: 965
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Τι θα φάμε σήμερα.....
« Απάντηση #88 στις: Νοέμβριος 08, 2007, 09:54 »
Η τροφή είναι σαν το σεξ: όταν απέχεις, ακόμα και το χειρότερο πράγμα αρχίζει να σου φαίνεται νόστιμο. Μπέθ ΜακΚόλιστερ. (Αμερικανή Ηθοποιός) ;D ;D ;D
Don't be a couch potato, Live the adventure!

Είμαστε τρελλοί...είμαστε τρελλοί εμείς οι πατρινοί!!

Patrasso, and the brains on the rails!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος filippos_kos

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 1273
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Τι θα φάμε σήμερα.....
« Απάντηση #89 στις: Νοέμβριος 08, 2007, 10:07 »
Ευτυχώς είχα τον Χάρη και μου συμπαραστεκόταν σε αυτές τις δύσκολες ώρες.
Μαζί κάναμε τρίαιτα.  lol lol lol