Αποστολέας Θέμα: Τι προβολείς έχετε και που τους στηρίξατε?  (Αναγνώστηκε 29932 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος JPat

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 546
  • Φύλο: Άντρας
  • ΡΕΘΥΜΝΟ-ΚΡΗΤΗ
Τι προβολείς έχετε και που τους στηρίξατε?
« στις: Οκτώβριος 25, 2008, 16:55 »
Καλησπέρα σε όλους και όλες. Τελευταία βρέθηκα στην ανάγκη να βάλω επιπλέον φώτα στο θηριάκι, αλλά οι επιλογές τοποθέτησης λόγω κόστους, αλλά κυρίως επειδή το Jimny μου είναι το Cabrio, είναι περιορισμένες. Πρόσφατα είδα σε ένα βίντεο του PanosJimny που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, ότι κάποιοι έχετε βάλει εξτρά προβολείς στο σημείο μπροστά από τη μάσκα, το οποίο μου φαίνεται και το πιο λογικό σημείο τοποθέτησης για το Cabrio ελλείψει επιλογών. Θα παρακαλούσα αν είναι εύκολο να βάζατε μερικές φωτογραφίες στις οποίες να φαίνονται οι προβολείς σας και αν μπορείτε να γράψετε με κάποια πράγματα, όπως πχ τι μοντέλο είναι ο προβολές, τι τύπος, πόσα Watt, πως και που τον έχετε στηρίξει κτλ.
Να συμπληρώσω ότι ο βασικός λόγος που με ενδιαφέρει αυτή η βελτίωση είναι διότι θέλω καλύτερο φωτισμό για το Offroad γενικά, αλλά και ειδικότερα λόγω του αγώνα "24 Ώρες 4χ4 2008", που σημαίνει ότι πρέπει να κάνω τη τοποθέτηση μέχρι τις 28 Νοεμβρίου που ταξιδεύω για Αθήνα. Για το Offroad γενικά αλλά και ειδικότερα για τον παραπάνω αγώνα τι είδος προβολέα θα μου συστήνατε να προτιμήσω, καρφί ή διάχυσης? Θα χρειαστώ μήπως αναβάθμιση της μπαταρίας μου ή κάποια μετατροπή στα ηλεκτρικά για να μπουν οι προβολείς? Σημειωτέον ότι θα μπουν 2 προβολείς και όχι 4 και επίσης το Jimny μου δεν έχει προβολάκια ομίχλης, ούτε και Bull Bar.
Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά. Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη.

Γιάννης.

Αποσυνδεδεμένος 4kinitos

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 544
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Τι προβολείς έχετε και που τους στηρίξατε?
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 26, 2008, 02:25 »
 Εγω αφαιρεσα τις ακριανες εισαγωγες αερα του καπο και στις τριπες που στηριζονταν οι εισαγωγες βιδωσα απο ενα λαμακι και πανω σε αυτο στηριξα τα προβολακια. Το λαμακι δεν κλεινει ολη την τρυπα της εισαγωγης, εχω αφησει δεξια και αριστερα περιπου 1 ποντο οποτε περναει και λιγακι αερας  :)

τα προβολακια που εβαλά ειναι τα Hella comet 500 ειναι σχετικα οικονομικα και με καλη αποδοση και περνουν λαμπες και 100W. στο κουτι δινει 55w.

τηα προτεινα να βαλεις ενα ομιχλης και ενα καρφι. εγω εβαλα 2 καρφια και αν και φεγγοθν αρκετα μακρυα σιγουρα τηα βοηθαγε πολυ το ενα να ειναι ομιχλης ωστε να εχει μεγαλυτερη διαχυση και να βλεπω και κοντα καλυτερα και μακρυα.

Σε κατι ποιο ποιοτικο τα rallye  της Hella που ειναι πιο ογκωδη, εχουν μεγαλυτερο βαρος και περισσοτερες ρυθμισεις.
Σε αμαξι με ARB προφυλακτηρα διχνουν ωραια γιατι γεμιζει ο χωρος  :) στο δικο μου με τον μαμα τα ειδα πολυ μεγαλα και αρκεστικα για αρχη στα 2 comet.

τις καλωδιωσεις τιε εχω περασει μεσα απο τα νευρα του καπο και πανε στην ασφαλειοθηκη που ειναι διπλα στην μπαταρια και απο εκει μεσω ρελε περναει μεσα απο την φυσουνα που ειναι πισω απο την μπαταρια και καταληγει στην θεση που μπαινουν οι μαμα διακοπτες για τα προβολακια.
Τσεκαρε μηπως το δικο σου εχει ηδη τα καλωδια και γλυτωσεις την ολη εγκατασταση.

φωτια στις γραμματειες....

Αποσυνδεδεμένος JPat

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 546
  • Φύλο: Άντρας
  • ΡΕΘΥΜΝΟ-ΚΡΗΤΗ
Απ: Τι προβολείς έχετε και που τους στηρίξατε?
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 26, 2008, 21:30 »
Ευχαριστώ για τη βοήθεια 4kinite. Αν είναι εύκολο, μπορείς να ανεβάσεις και μερικές φωτογραφίες του Jimny από μπροστά? Ίσως να κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι είδα σε κάποιο Jimny του βίντεο να είναι στηριγμένοι οι προβολείς στον προφυλακτήρα. Ενδείκνυται και το συγκεκριμένο σημείο για στήριξη?

Αποσυνδεδεμένος SAV

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 942
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Τι προβολείς έχετε και που τους στηρίξατε?
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 26, 2008, 22:24 »
Εχω βάλει ακριβώς τους ίδιους προβολείς με τον 4κίνητο Τάσσο. στο ίδιο σημείο το οποίο και συνιστώ

Τον διακόπτη τον έβαλα δεξιά από τους δύο διακόπτες για τα φώτα ομίχλης
(παρακαλώ αγνοείστε το χώμα που φαίνεται στη φωτό-κι εγώ τώρα το είδα)

Ο διακόπτης είναι δύο θέσεων και ανάβει και τους άλλους δύο προβολείς (HELLA επίσης)  που έβαλα στο κενό του προφυλακτήρα πάνω από την πινακίδα, και το αποτέλεσμα είναι:

Οι δύο κάτω μικροί προβολείς είναι διασποράς με μικρή κλίση προς τα έξω, και οι Hella comet 500 είναι καρφιά. Σ' αυτούς έβαλα λάμπες 100W, αλλά όπως λέει και ο Τάσσος, είναι μάλλον too much.



Αποσυνδεδεμένος JPat

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 546
  • Φύλο: Άντρας
  • ΡΕΘΥΜΝΟ-ΚΡΗΤΗ
Απ: Τι προβολείς έχετε και που τους στηρίξατε?
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 26, 2008, 23:11 »
Πολύ όμορφη δουλειά SAV και φαντάζομαι και ιδιαίτερα αποτελεσματική. Όταν λέτε ότι κρίνετε υπερβολικές τις λάμπες των 100W εννοείται ότι είναι αχρείαστα έντονο το φως και ότι είναι αρκετό και εκείνο που βγάζουν οι 55άρες? SAV μπορείς να τραβήξεις μία φωτογραφία από χαμηλό σημείο (κοντά στο έδαφος) προς το καπό? Αυτό που θα ήθελα να δω είναι αν υπάρχει ορατό και έντονο κενό στη γρίλια από τη κάτω μεριά καθώς επίσης πως και που ακριβώς έχετε στηρίξει το λαμάκι στο οποίο βιδώθηκε ο προβολέας. Τα οβάλ φωτάκια τρύπησες προφυλακτήρα για να τα στερεώσεις? Χρειάστηκε να κόψεις και το δίχτυ-γρίλια για να μπουν πιο μέσα "χωνευτά", ή μπήκαν από την έξω μεριά? Όταν ανάβεις όλα τα φώτα εκτός τους εργοστασιακούς προβολείς ομίχλης είσαι απόλυτα ικανοποιημένος από το φωτισμό που σου προσφέρουν? Με τις "βουτιές" πως τα καταφέρνουν οι 4 έξτρα προβολείς σου? Είχαν εκείνοι ή οι καλωδιώσεις τους κανένα πρόβλημα μετά από βάπτισμα σε λάσπες ή νερά? Τέλος, μήπως θυμάσαι πόσο περίπου σου είχε κοστίσει αυτή η βελτίωση (προβολείς και εργατικά)?
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά. Με βοηθάτε πάρα πολύ.

ΥΓ: SAV ξέχασα να σε ρωτήσω τι μάρκα-μοντέλο είναι τα μικρά οβάλ προβολάκια.

Αποσυνδεδεμένος 4kinitos

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 544
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Τι προβολείς έχετε και που τους στηρίξατε?
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 27, 2008, 10:55 »
εγω ειχα παρει τους hella comet 500,  απο Σπυρου πατση, γυρω στα 65-70 ευρω και τους 2 με τις λαμπες 55W μεσα στο κουτι.

και ειχα δωσει 40 ευρω στον ηλεκτολογο τελικη τιμη με καλωδια, μονωτικα καλωδιων ρελε ασφαλειες κλπ.
και 30 ευρω για τον διακοπτη της suzuki που βαζει στα φωτα ομιχλης. Σε περιπτωση που πας σε ηλεκτρολογο ειναι καλη μαγια να σου κανει τους προβολεις να αναβουν με την μεγαλη σκαλα οταν θα εχεις πατημενο τον διακοπτη. βολευει αρκετα επειδη ετσι μπορεις να τον εχεις μονιμα πατημενο τονδιακοπτη και να δουλευουν σαν μεγαλη σκαλα (αρκει να μην εχουν τα πλαστικα καπακια επανω).

Ο λογος που επιμενω στο ενα ομιχλης ειναι επειδη σε ανηφορες τα καρφια ειναι ιδανικα για μπεκατσες οποτε θελεις και κατι να φευγει χαμηλα και με μεγαλη διασπορα οποτε 1 ομιχλης θα κανει δουλιτσα οσο να ναι. αλλιως τους comet 500 σε καρφια και 2 αλλους πιο μικρους για ομιχλης.

Με τα νερα δεν εχουν προβλημα γιατι πρωτον ειναι αρκετα ψηλα τοποθετημενοι και αν παει εκει το νερο θα παει και στην εισαγωγη σου αν δεν εχεις αναπνευστηρα. και δευτερων ολα τα καλωδια που εχω βαλει ειναι σιλικονης ενισχυμενα με 2πλα μονωτικα και τοποθετημενα ετσι ωστε να εχουν οσο το δυνατον καλυτερη σταγανωτητα.

φωτια στις γραμματειες....

Αποσυνδεδεμένος 4kinitos

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 544
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Τι προβολείς έχετε και που τους στηρίξατε?
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 27, 2008, 11:31 »
ριξε και μια ματια σε αυτα. Αν το σηκωνει η τσεπη σου δες και τα rallye αλλα εκει μιλας για 120-150 το ζευγαρι αγορα.

http://db.hella.com.au/cgi-bin/catalogue.pl?flcmd=preview&flmaint=760

http://db.hella.com.au/cgi-bin/catalogue.pl?flcmd=preview&flmaint=759

http://db.hella.com.au/cgi-bin/catalogue.pl?flcmd=showsection&flrecsection=Auxiliary
φωτια στις γραμματειες....

Αποσυνδεδεμένος SAV

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 942
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Τι προβολείς έχετε και που τους στηρίξατε?
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 27, 2008, 13:34 »
Εδώ φαίνεται(?) η στήριξη από εμπρός

Κι εδώ από τη μέσα πλευρά του καπώ. Οι δύο τρύπες των 6mm υπήρχανε κι εκεί βιδώθηκε το πράσινο λαμάκι με τα 4 νεύρα

Εδώ μια πανοραμική του καπώ από μέσα- οι δύο εξωτερικές γρίλιες έχουν αντικατασταθεί.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με νερά!

Τα μικρά προβολάκια είναι
http://db.hella.com.au/cgi-bin/catalogue.pl?flcmd=prodver&flrecid=720
Τον προφυλακτήρα δεν τον τρύπησα, απλά έβαλα ένα νεύρο πισω απο τις οδοντωτές εγκοπές που υπάρχουν και πάνω σ' αυτό βίδωσα τη βάση τους.
Ναι έκοψα λίγο το δίχτυ για να χωρέσουν χωρίς να εξέχουν.
Για τα νερά: Στη ίδια θέση είχα πρίν κατι παρόμοια από βεζινάδικο και ήταν μονίμως γεμάτα νερό. Γι αυτό και τα πέταξα.
Τώρα που έβαλα τα HELLA δεν πάω σε νερά  ;D ;D ;D. Πλάκα κάνω, δείχνουν όμως να αντέχουν

Οσο για τα καρφιά, αν δείς εδώ (pencil beam kights)
http://www.adventureaccessories.com/lighting%20pages/PIAA.html
Θα διαπιστώσεις ότι έχουν τόσο στενή δέσμη, που μάλλον δεν σε βοηθάει κάπου. Αν όμως επιμένεις σε καρφιά, είναι περιττό να πάς πάνω από 55 Watt.


Αποσυνδεδεμένος JPat

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 546
  • Φύλο: Άντρας
  • ΡΕΘΥΜΝΟ-ΚΡΗΤΗ
Απ: Τι προβολείς έχετε και που τους στηρίξατε?
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 31, 2008, 20:14 »
Σήμερα πήγα σε ένα ηλεκτρολόγο εδώ στο Ρέθυμνο για το θέμα της τοποθέτησης των προβολέων στο Jimny. Κάναμε συζήτηση για το που θέλω να τοποθετηθούν τα φώτα και του υπέδειξα τις θέσεις που τα έβαλε ο SAV. SAV μπορείς να μου πεις τι ακριβώς έκανες με τα λαμάκια-νεύρα για τα Comet FF 50 στον προφυλακτήρα? Πως και που τα τοποθέτησες, τι διάσταση είχαν κτλ.? Οι προβολείς τρεμοπαίζουν καθόλου κατά τη κίνηση του αυτοκινήτου, ειδικά σε χωματόδρομο? Ρωτάω γιατί ο άνθρωπος με προειδοποίησε ότι ίσως συμβεί αυτό και θα είναι πολύ ενοχλητικό και κουραστικό για τα μάτια μου. Στο σημείο στο καπώ που έχουν βιδωθεί τα πάνω λαμάκια για τους Comet 500 είναι αρκετά ανθεκτική σε στρεβλώσεις η λαμαρίνα ή θα δημιουργηθεί πρόβλημα? Τα πάνω λαμάκια τι διαστάσεις έχουν? Φαντάζομαι πως όλα θα είναι γαλβανισμένα για να μη σκουριάζουν.

Ο ηλεκτρολόγος μου πρότεινε και το Hella Comet FF 200 ως εναλλακτική αντί του Comet 500, με καλύτερη από ότι είπε απόδοση και σε παρόμοιο μέγεθος.
Τα Hella Rallye που μου προτείνατε παραπάνω τα είδα και διάβασα και πολύ θετικά σχόλια για αυτά, αλλά βρε παιδιά είναι τεράστια :o και ήδη θα γίνει πολύ κραυγαλέο το Jimny με τα Comet στη μάσκα, οπότε είπα να μη ξεφύγω εντελώς. lol

Αποσυνδεδεμένος 4kinitos

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 544
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Τι προβολείς έχετε και που τους στηρίξατε?
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 31, 2008, 23:11 »
Σήμερα πήγα σε ένα ηλεκτρολόγο εδώ στο Ρέθυμνο για το θέμα της τοποθέτησης των προβολέων στο Jimny. Κάναμε συζήτηση για το που θέλω να τοποθετηθούν τα φώτα και του υπέδειξα τις θέσεις που τα έβαλε ο SAV. SAV μπορείς να μου πεις τι ακριβώς έκανες με τα λαμάκια-νεύρα για τα Comet FF 50 στον προφυλακτήρα? Πως και που τα τοποθέτησες, τι διάσταση είχαν κτλ.? Οι προβολείς τρεμοπαίζουν καθόλου κατά τη κίνηση του αυτοκινήτου, ειδικά σε χωματόδρομο? Ρωτάω γιατί ο άνθρωπος με προειδοποίησε ότι ίσως συμβεί αυτό και θα είναι πολύ ενοχλητικό και κουραστικό για τα μάτια μου. Στο σημείο στο καπώ που έχουν βιδωθεί τα πάνω λαμάκια για τους Comet 500 είναι αρκετά ανθεκτική σε στρεβλώσεις η λαμαρίνα ή θα δημιουργηθεί πρόβλημα? Τα πάνω λαμάκια τι διαστάσεις έχουν? Φαντάζομαι πως όλα θα είναι γαλβανισμένα για να μη σκουριάζουν.

Ο ηλεκτρολόγος μου πρότεινε και το Hella Comet FF 200 ως εναλλακτική αντί του Comet 500, με καλύτερη από ότι είπε απόδοση και σε παρόμοιο μέγεθος.
Τα Hella Rallye που μου προτείνατε παραπάνω τα είδα και διάβασα και πολύ θετικά σχόλια για αυτά, αλλά βρε παιδιά είναι τεράστια :o και ήδη θα γίνει πολύ κραυγαλέο το Jimny με τα Comet στη μάσκα, οπότε είπα να μη ξεφύγω εντελώς. lol

τα λαμακια που εχει το καπο και που πανω σε αυτα κουμπωνουν οι γριλιες ειναι πολυ λεπτα γενικοτερα ομως αν το λαμακι που θα βαλεις καλυπτει ολη την εκταση και παταει σωστα δε θα εχεις προβλημα. Ο Sav (Σπυρος) εχει βαλει λαμακι με νευρα, εγω εγω βαλει ενα θηριο 3,5 χιλιοστα που απλα υπηρχε στην αποθηκη και ταιριαξε στο σημειο  :) . το εχω περασει με μινιο και με μπογια ασημι και εδω και 3 χρονια δεν εχει ουτε ιχνος σκουριας. Αν δηάδη το λαμακι ειναι ακριβως σε υψος με την τρυπα δε θα εχει προβλημα νομιζω, οπως δεν εχουμε και εμεις. τα φωτα αυτα δεν ειναι για χρηση δρομου για αυτο και εχουν τα καλλυματα. που σημαινει οτι αν τα εχεις ξεσκεπαστα μπορει και να φας προστιμο. Κανε μια δοκιμη με λαμακια στην θεση που σου λεμε και αν δε σου αρεσει δοκιμασε αλλο τροπο.
φωτια στις γραμματειες....

Αποσυνδεδεμένος SAV

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 942
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Τι προβολείς έχετε και που τους στηρίξατε?
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 01, 2008, 10:35 »
Εχεις πμ


Αποσυνδεδεμένος JPat

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 546
  • Φύλο: Άντρας
  • ΡΕΘΥΜΝΟ-ΚΡΗΤΗ
Απ: Τι προβολείς έχετε και που τους στηρίξατε?
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 14:59 »
Καλησπέρα και πάλι παιδιά και σας ευχαριστώ πολύ για την εως τώρα βοήθεια. Κοιτάζοντας κάποιες φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο site των Γαλατών, είδα το λευκό Jimny της παρακάτω φωτογραφίας. SAV απ' ότι είδα είχες συμμετάσχει στην εκδρομή αυτή. Μήπως γνωρίζεις σε ποιον ανήκει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο? Ρωτάω γιατί απ' ότι πρόσεξα έχει τοποθετήσει τους προβολείς του στο ίδιο σημείο αλλά λίγο πιο χαμηλά. Διαφέρει η στήριξη που έχει το λευκό Jimny από αυτή που έχεις χρησιμοποιήσει? Οι προβολείς είναι Comet 500? Που και πως έχουν στηριχτεί (μάσκα ή προφυλακτήρα), είναι σταθεροί?



ΥΓ: Μήπως γνωρίζετε που μπορώ να δω και άλλες φωτογραφίες του λευκού Jimny για να έχω μια καλύτερη εικόνα των προβολέων?
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 03, 2008, 15:01 από JPat »

Αποσυνδεδεμένος Χάρης

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 4618
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Τι προβολείς έχετε και που τους στηρίξατε?
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 15:53 »
Ανήκει σε κάποιον από τη Χαλκίδα. Πρώτη φορά τον είδα σε αυτή την εκδρομή.....


Αποσυνδεδεμένος SAV

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 942
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Τι προβολείς έχετε και που τους στηρίξατε?
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 19:42 »
Ουτε εγώ γνωρίζω τον συνάδελφο!!!

Αποσυνδεδεμένος Χάρης

  • NewsLetter
  • Jimny
  • Μηνύματα: 4618
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Τι προβολείς έχετε και που τους στηρίξατε?
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 20:03 »
Σπύρο, ο Ηλίας δεν έχει κάτι τέτοιο ? (ο Jimnyjump)