Κι εγώ όπως ο allleo φοράω τα Yokohama Geolandar ΑΤ+ΙΙ σε διάσταση 205/70-15. Το αυτοκίνητο όντως τραβάει κάπως έντονα δεξιά και μάλιστα στην αρχή αυτό ήταν φοβερά ενοχλητικό. Μετά από λίγο καιρό το συνηθίζεις αρκετά. Το λάστιχο στο δρόμο κρατάει πάρα πολύ καλά. Με καλές γραμμές, στη διαδρομή Ρέθυμνο-Ηράκλειο πηγαίνει ταχύτερα από πολύ καλύτερα στημένα αυτοκίνητα (για άσφαλτο). Στο στεγνό χώμα δουλεύει ικανοποιητικότατα, αλλά και στο βρεγμένο δε σε προδίδει αν κινηθείς στα πλαίσια της λογικής. Δε παύει όμως να είναι ένα 50/50 ελαστικό με τα υπέρ και τα κατά του.
Αυτό που είχα διαβάσει όμως πριν από αρκετο καιρό είναι ότι το ΑΤ-ΙΙ η Yokohama πλέον δε το βγάζει σε διασταση για Jimny. Νομίζω η μικρότερη πλεον διάσταση που κυκλοφορεί είναι η 225/75-15 ή 235/75-15. Για Jimny σε 50/50 βγαίνει πλέον το Yokohama Geolandar AT-S με κάπως διαφορετικό πέλμα.
Το βασικότερο ερώτημα που πρέπει να απαντησεις στον εαυτό σου πριν αποφασίσεις είναι πόσο χωμάτινο θέλεις να είναι το λάστιχο σου. Θα βγεις χειμώνα εκδρομή με τα παιδιά? Θα θέλεις να ακολουθήσεις σε εμπόδια με παχιά λάσπη και ανηφορικές κλίσεις? Αν ναι, σκέψου σοβαρά ένα πολιτισμένο χωμάτινο λάστιχο. Προσωπικά ετοιμάζομαι να βάλω τα Kumho KL-71, για τα οποία έχω ακούσει εξαιρετικές κριτικές, ως μια πιο πολιτισμένη λύση για χώμα. Όταν μπουν θα σας μεταφέρω και τις προσωπικές μου εντυπώσεις.