καλήμέρα,
έχείς απόλυτο δίκιο σε όσα λές, και οι γκιλοτίνες σκοτιάζούν την ιστορία ένος λαού και οι δούλοι στη δημοκρατία που χτίζουν ακρόπολη, και εξόριστοι (με εξοστρακισμό θα μου πείς λαική απόφαση) πολιτική αντιπάλοι στη δημοκρατιά του περικλή (μιλάς για ιστορία νομίζω)!
Από τότε μέχρι σήμερα κοίτα που έφτασαν οι δήμιοι της γκιλοτίνας και που οι απόγωνοι του Περικλή. μεγάλη διαφορά δεν νομίζεις? και δεν φταιεί ούτε η Τουρκική Κατοχή στη χώρα μας που μας κράτησε πίσω, ουτέ τίποτα, "Ωχ Αδελφέ δε βαριέσαι"
Σε κλέβει κάποιος φανερά και μέσα στα μουτρά σου, "Ελά μωρε δε βαριέσαι που θα τσακωθω μαζί του, είναι και ξαδελφός της ανηψιάς του παππου, δεν είναι σωστο"
σου πετάει τα σκουπιδια του στην αυλή σου, στη πολή σου, εκεί που μεγαλώνεις το παιδί σου " Σιγά να μην κάτσω να τσακώνομαι εγώ με τον καθένα, που είναι η κυβέρνηση να τους βάλει μυαλό" και για εκδήκηση πετάμε εμείς ποιο πολά από τον πρώτο.
"ωχ αδελφε" στις καθημερινές μας συνάλαγες υπάρχει τουλάχιστον μία φορα η σκέψη "δεν βαριέσαι".
για τα σκουπίδια που κάνουν πάρτυ κατα μήκως των εθνικών οδών, για τις ατυπες χωματερές που γίνονται από ντοπιους με μπάζα, για το χασάπη που σε κλέβει στο ζύγι και ένα σωρό αλλά μικροπράγματα που γίνται γύρω μας, φταιει ο καραγκίοζης πολιτικός που κυνηγάνε να τον βάλουν μέσα γιατί εφαγε λεφτά, ο κακός εισαγγελεας που είναι μέσα για το παραδικαστικό, και κακές κυβερνήσεις που πέρασαν από την καμπόυρα μας?
διαφωνώ!!! Πρώτη από όλους φταιώ εγώ, έγω δεν αντέδρασα για τα σκουπίδια που πέταξε κάποιος μπροστά μου, έγώ ξέρω ότι πετάνε μπάζα σε μία πανέμορφη ρεματιά, εγώ δεν εβάλα τις φωνές στο χασάπη και με βρικε κοροίδο και με κλέβει. και τέλος τελός Εγώ ψίφησα το καραγκίοζη που ενώ εχει βγεί βρόμα ότι κλέβει τον εμπιστέυτικά!
και επειδή δεν ζώ μόνη μου σε μία κοινωνια ΕΜΕΙΣ δεν κάνουμε κάτι! τα συμαντικά γίνονται μικρές κοινωνιές.
πόσοι γνωρίζουν για την προσπαθεια που έγεινε στις Αρχάνες να διατηρίσουν την γραφικότητα τους, ποιός δεν θα πεί μπράβο στη πρωτοβουλία του πρωήν δημάρχνου να δημιουργήσει γραφείο μελέτης ωστε όποιος ήθελε να ανακαινήσει το σπίτι του να είχε συγκεκριμένη βοήθεια. (τοπική πρωτοβουλία)
δεν μπορώ να θυμηθώ σε ποίο χώριο της Ηπειρού ο δήμαρχος ζήτησε από τους πολίτες που γκρεμίζαν ή έχτιζαν τα μπάζα να τα βάζουν σε συγκεκριμένο χώρο, έπειτα από δύο χρόνια έκανε πάρκο, το οποίο φωτίζετε με φωτοβολταίκα. (τοπική πρωτοβουλία)
μήπως όμως θα έπρεπε να υπάρχουν περισότερα παραδείγματα? Μήπως τελικά οι "βάρβαροι" που ήταν στα δέντρα όταν εμείς είχαμε χωληστερίνη, μας προσπέρασαν! τότε θα πρέπει να δούμε τι καλό έκαναν και είναι μπροστα από μας και ίσως να τους μιμιθούμε, εμείς, εσύ, εγώ... όχι οι πολιτικοί μας, αλοίμονο αν μετά από όσα συμβαίνουν τα τελευταια 30 χρόνια ακόμα ελπίζουμε ότι οι λύσεις θα έρθουν από αυτούς! (ασ μήν αναφερθώ στο θέμα της παρέτησης πολιτικού, πόσες έχουν γίνει στην ελλάδα?)
είναι πολύ μεγάλη συζήτηση αγαπητέ J-pat και μάλλον το φορούμ δεν είναι ο κατάληλος χώρος για να την αναπτύξουμε!(δεν έχουμε και τσικουδιά!!!)
την κρατάω σε αναμονή για όταν τα πούμε από κοντά
καλό σαββατοκύριακο!
υ.γ. Έχει τριαλ στη Ιεράπετρα αυτό το Σκ. τρέχουν και ο Διαμαντής και ο Μανώλης θαρώ!