Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην ξαναεμπλακώ σε φορουμικές διενέξεις, έχω αποφασίσει να κρατάω τη γνώμη μου για εμένα και για λίγους φίλους από κοντά. Παρόλα αυτά με λυπεί βαθύτατα το γεγονός να βλέπω δύο φίλους με τους οποίους έχω φάει δύο πάστες (λέμε τώρα...
) και έχω πάει δύο εκδρομές να τσακώνονται δημόσια και μάλιστα για κάτι το οποίο έχουν "πονέσει" και οι δύο και ξέρω ότι θέλουν να πάει όσο καλύτερα γίνεται.
Από την άλλη όμως το έχω δει αρκετές φορές το έργο και επειδή όπως και στη "δική μας" περίπτωση (βλέπε brat) μου την έδινε που έβγαιναν πολλοί και έγραφαν "έλα μωρέ βρείτε τα", "όλοι δίκιο έχετε", "βρείτε μια λύση" κλπ...χωρίς στην ουσία να προτείνουν ποιά είναι αυτή η λύση ή να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση για το ποιός και τι φταίει κατά τη γνώμη τους, αποφάσισα να μην κάνω το ίδιο και να πω δύο λόγια χωρίς να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να έχει λεχθεί/ειπωθεί μεταξύ τους, ούτε θέλω να κάνω εικασίες.
1. Νίκο σε συνάντησή μας (εγώ, εσύ και ο Γιάννης) στο Μπάκα πριν από αρκετό καιρό, σου είχα πει ότι η στάση σου στο φόρουμ μπορεί πολύ εύκολα να καταστεί παρεξηγήσιμη από κάποιον που δε σε ξέρει π.χ. αυτά τα περί ενεργειών προώθησης του jimnyclub (η γνώμη μου ήταν και είναι ότι εφόσον είμαστε/είσαστε κυρίως παρέα και όχι οργανωμένος σύλλογος με οικονομικά οφέλη δε χρειάζεται καμία διαφήμιση - εδώ διαφωνούσα και με το Γιάννη για το ίδιο θέμα), τα τεράστια κόκκινα γράμματα του στυλ "η μεγαλύτερη παρέα", "στην ελλάδα και στο εξωτερικό" κλπ, το γεγονός ότι έπαιρνες "πάνω σου" το φόρουμ (αυτή τη μαλακία έκανα εν μέρει κι εγώ στο brat) και φαινόσουν στην ουσία σαν ο κύριος εκπρόσωπος και εκφραστής του jimnyclub, τα συχνά σχόλια του τύπου "ο φίλος μας ο Τσούκας" (από που και ως που φίλος "μας", με πόσους από εδώ μέσα είναι φίλος ρε συ Νίκο ?).
2. Έχοντας ιδία άποψη (όχι από το Γιάννη) για το λόγο που κανένας άλλος επαγγελματίας (τουλάχιστον με 2-3 που μίλησα) δεν έδωσε προσφορά για την ανάρτηση ΟΜΕ μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι ήταν αυτό που ανέφερε παραπάνω ο Γιάννης. Δηλαδή, σου λένε ότι αφού είναι γνωστό ότι είσαι κολλητός με τον Τσούκα, θεώρησαν ότι είναι φυσικό (
πρόσεξε, δεν ισχυρίζομαι ότι θα το έκανες, απλά σου μεταφέρω τα λόγια τους) να πάρεις πρώτα τις δικές τους προσφορές και μετά να τις σφυρίξεις στον Τσούκα ο οποίος φυσικά θα έστελνε χαμηλότερη προσφορά με αποτέλεσμα να πάρει τη δουλειά, αυτό λοιπόν το θεώρησαν έλλειψη διαφάνειας και κοροϊδία, οπότε και δεν έστειλαν προσφορές. ¶σχετα αν σε ξέρω και πιστεύω ότι μπορεί να μην το έκανες, θεωρώ λανθασμένη αυτή την πρακτική με τις "κλειστές" προσφορές, όλα θα πρέπει να γίνονται δημόσια για να μην υπάρχουν υπόνοιες από κανέναν.
3. Είμαι της άποψης ότι εφόσον πρόκειται για παρέα και όχι οργανωμένο σύλλογο με καταστατικά, θα έπρεπε οι οποιεσδήποτε διαδικασίες για προσφορές (εφόσον είναι κάτι που ενδιαφέρει όλους) να τεθούν επί τάπητος και να συζητηθούν με τους χρήστες πριν αποφασιστεί ποιός τρόπος θα ακολουθηθεί, δε νομίζω ότι πρέπει να είναι στη "δικαιοδοσία" της Ομάδας Διαχείρισης κάτι τέτοιο, αυτή θα πρέπει να ασχολείται μόνο με την εύρυθμη λειτουργία του φόρουμ και μόνο, αυτό είναι το νόημα της παρέας. Σ' αυτό το πλαίσιο κακώς σβήστηκαν ορισμένα ποστ που αφορούσαν καλύτερες προσφορές, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από τους χρήστες μια καλύτερη τιμή (αυτό με δεδομένο το λάθος κατ' εμένα του "Κανονισμού προσφορών").
4. Γιάννη, η άποψή μου είναι τέτοια θέματα να συζητώνται κατ' ιδίαν και όχι δημόσια για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις και να μην υπάρχουν υποψίες στον αέρα. Από τη στιγμή όμως που τελικά ήσουν αποφασισμένος να το κάνεις - όπως το έκανες τώρα - θα έπρεπε να έχεις δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στον κόσμο και να μην αφήσεις να πλανάται αυτό το κλίμα αμφισβήτησης και δολοπλοκιών, οι περισσότεροι δε μπορούν να ξέρουν (ούτε είναι υποχρεωμένοι στο κάτω-κάτω) να γνωρίζουν τις έχεις πει με τον Νίκο και τι διαφωνίες έχετε.
Πραγματικά δε θα ήθελα να δω το ίδιο "έργο" κι εδώ, είναι κρίμα για όλους και περισσότερο για εκείνους που πίστεψαν και πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει ένας χώρος όπου θα μπορεί ο καθένας να χαλαρώνει και να λέει δυό κουβέντες με τα φιλαράκια του - και γιατί όχι να μαθαίνει κιόλας - χωρίς να αισθάνεται ότι υπάρχουν αόρατα συμφέροντα και ότι "χρησιμοποιείται" από κανέναν, αντίθετα να αισθάνεται και να απολαμβάνει ότι είναι μέρος μια μεγάλης ΠΑΡΕΑΣ...
ΥΓ. Βρεθείτε, μιλήστε στο τηλέφωνο, βρείτε τα, τσακωθείτε, αλλά σταματήστε να βγάζετε τα μάτια σας δημόσια...