Μιας και συνήθως διαβάζω τα μυνήματα με σειρά "προσφάτων μη αναγνωσμένων"..ήρθε και η σειρά του...δεν έχω διαβάσει το κατηγορητίριο ακόμα...
Γιάννη (FADOM)-και για όποιους άλλουν ενδιαφέρονται....
Ομαδικές παραγγελίες σε ένα forum, και τι σημένει για μένα...
Είμαστε δυο -είμαστε τρείς- είμαστε πολύ, και ζητάμε το ίδιο προιόν, σε μια φιλική, έστω και ιντερνετική με αρκετούς, παρέα.
Αρα. Πρέπει να αγοράσουμε με πλήρη διαφάνεια, ιδίως απο τον οργανωτή της ομαδικής παραγγελίας, και για να έχει το "κούτελο" του καθαρό, και για να μην καταντήσει μια ιδέα μαγαζάκι εν κατακλείδι, και φυσικά σε καμιά περίπτωση, ο οργανωτής της ομαδικής αποδιοπομπαίος τράγος...
Προσωπικά μιας και μπήκα στα 4κίνητα φόρα τέλη του 2002, γράφω και με ξέρει κόσμος, αυτό που δεν θα ρίσκαρα ποτέ ειναι η
τιμή μου.
Το πράγμα για μένα λοιπόν δουλεύει ώς εξείς:
Ομαδική παραγγελία:
1.Μαζευόμαστε στο φόρουμ όσοι θέλουμε να αγοράσουμε κάτι.
2.Ειδοποιούμε τους επαγγελματίες που πουλάνε το συγκεκριμένο προιόν, ότι ενδιαφερόμαστε, και τους λέμε μπείτε μέσα, αν σας ενδιαφέρει να πάρετε την δουλειά, και κάντε ανοιχτό πλειστηριασμό.
3. Καταλήγουμε στην πιο συμφέρουσα προσφορά.
Τα πράγματα είναι υπερβολικά απλά σε μια παρέα.
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν χτυπηθούν ανοιχτά οι επαγγελματίες υγιής ανταγωνισμός είναι αυτός, και μπορούν να κάνουν αντιπροσφορά
ανοιχτά ενοείτε.
Θέμα λήξης ημερομηνίας για μένα δεν πρέπει να υπάρχει, δεν είμαστε επιχείρηση, σταματάμε στην χαμηλότερη τιμή(ακόμα και οι επιχειρήσεις κάνουν 2ο κύκλο προσφορών-πολλές φορές παρουσία των προμηθευτών. Το βεβαιών μιας και δουλεύω σε αρκετά μεγάλη ετερεία απο το 1991.) Εμείς στο φόρουμ σταματάμε στην πιο συμφέρουσα προσφορά.
Απλό δεν είναι?
Και φυσικά προέχει πάντα το συμφέρον των χρηστών(αν θέλουμε να τους λέμε φίλους
)
Παραδειγμα μπορείς να δεις εδώ
www.jimnyclub.com/forum/index.php/topic,1924.msg29176.html#msg29176 όπου έχωντας
5 προσφορές για μπλοκέ διαφορικά και μιας και του Αμοργιανού είναι διαφορετικό απο τα ARB συζητήσαμε ανοιχτά το θέμα εδώ
http://www.jimnyclub.com/forum/index.php/topic,1927.0.html (βεβαια εκεί όπως θα δεις/δείτε το δεύτερο ποστ υποβαθμίζει την κατασκευή του μπλοκέ της protrack, αλλά τελικά το έβαλαν αρκετά Jimny ακόμα και αγωνιζόμενων όπως ο Φιλιππος ο Ντινόπουλος-και φίλος μου).
Απο την άλλη εγώ σαν αμέτοχος-φρόντισα ο Αμοργιανός να μην με έχει δει ούτε ζωγραφιστό, και να μας συστήσει ο Majestix στο trial στο Υπατο
, και δεν θα βάλω και μπλοκέ
Και θα μου πεις, γιατί ξεκίνησες την ομαδική βρε παπάρα?
Για τον εξείς απλό λόγο.
Για μένα Jimnyclub και διαχείρηση(και στον Συλλογο, αλλά και εδώ) ήταν είναι και θα είναι, το να κάνουμε μια καλή παρέα, με πλήρη διαφάνεια, τα μέλη του φόρουμ να είναι ευχαρηστημένα,και όταν βρισκόμαστε όλοι μαζί, να μην λέτε κοιτάτε τον μπινέ.
Επίσης σε κανένα επαγγελματία δεν δίνω το δικαίωμα να πει κάτι για μένα, παρεπιπτόντως για το jimny έχω ψωνίσει απο την xtreme ότι έχει πάνω του(απο το 2003 που ήταν στην Αμφιθέας, και τώρα απο τον Δημήτρη στο Μαρούσι) εκτός απο τις δέστρες(άλλη ομαδική αυτή...).
Απο την άλλη ξαναπάλι, ομαδική παραγγελία, πέρνωντας Fax ή μαιλ προσωπικά εγώ και αναρτώντας τα όλα μαζί, δεν χριζει διαφάνειας, μιας και εγώ μπορεί να έχω κολητό τον κάθε Βαγγέλη, και να του σφυρίξω ότι η χαμηλότερη τιμή ειναι τόσο...δώσε καλύτερη και την πείρες την δουλεια. Ετσι ξεκίνησα και το θέμα με τις ΟΜΕ αν και τροποποιήθηκε εν αγνοια μου(δεν το πείραξα φυσικά αν και Mod τοτε..) και φτάσαμε στο θέμα με τα fax, να έχουμε μια προσφορά μονο, ο Κοκολάκης να βάζει προσφορά και να σβήνετε, να ξαναβάζει να την διαβάζουν χρήστες, να ποστάρουν απο κάτω, την άλλη μέρα το πρωί να μην υπάρχουν ούτε τα ποστ τους, αλλά μιας και είχα προλάβει να στείλω πμ στα παιδιά της ομαδικής ότι υπάρχει και δεύτερη προσφορά, 30€ ποιό φθηνή, στάλθηκε
αντιπροσφορά με πμ 5€ φθηνότερη, υπώθηκε ότι 4 εκ Lift(2 Inc στην ουσία) δεν χρίζει ευθυγράμμισης, και βρέθηκαν τα παιδιά να έχουν ψωνίζει και 35€ φθηνότερα.
Εαν περισσεύουν σε κάποιους οκ, 35€ κάλιστα μπορείς να τα φας σουβλάκια με την παρέα σου
.
Αυτό ειναι το θέμα του υπόγειου?
Θιγει κάποιον/ους το ότι μέλη του φόρουμ αγόρασαν φθηνότερα, και αν ναι γιατί?
Με την ποδιά για τρανσφερ, την Μ. Πέμπτη, πρίν φύγω, μιας και ανακοινώθηκαν οι προσφορές(1 προσφορά είναι μονοπώλειο και όχι υγιείς ανταγωνισμός) ΄ποστάρισα το εξείς "Πάρτε τιμές απο τον JiNi και την Proraid 80€ κάνουν και όχι 110€. Το ποστ εξαφανιστηκε φυσικά, Αλλά μέχρι και μηχανικός που θα τις πάρει απο τον xmc μας τις βάζει 100€
, Ασε που το πιο παρείστικο είναι να πάρει ένας που έχει την ποδιά και να πάει σε στραντζα
Για τις γλύστρες στα μπράτσα, άλλη ομαδική αυτή....φύγανε οι μισοί απο την αρχική λίστα, αλλά τελικά εφτιαξαν γλύστρες. Μηπως κάπου φθηνότερα και καλύτερα? (τελικά το έμαθα μετά που
)
Απο την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω τι θα πει σταματάμας σαν jimnyclub τις ομαδικές.
Jimnyclub για μένα είναι τα πολλά Jimny όχι κάποιο φορουμ ή κάποιος σύλλογος, μαζευόμαστε στο to4x4 και κάνουμε ομαδική, Αυτό ειναι το Jimnyclub.com και ο Συλλογος ο Ελληνικός Συλλογος φίλων αυτοκινήτου Jimny.
Βαρέθηκα.