Καλησπέρα παιδιά,
ξεθάβω αυτό το θέμα με αφορμή ένα κόλλημα που είχα στα χιόνια. Παρατήρησα λοιπόν, κάτι που είχα την αίσθηση πως συνέβαινε καιρό τώρα. Αφού κόλλησα, οι μπροστινοί τροχοί δεν περιστρέφονταν καθόλου (νομίζω δεν έδειχναν καν να τείνουν να περιστραφούν παρότι τουλάχιστον ο ένας μπροστά σίγουρα είχε πρόσφυση) ενώ οι πίσω σπίναραν ανενόχλητοι. Κ ρωτώ.έχοντας διαβάσει κάποια πράγματα περί διαφορικών, εμπλοκής πλημνών κοκ θεωρητικά δεν θα πρέπε να είχαν όλοι οι τροχοί ίδια ροπή (ή ταχύτητα δεν θυμάμαι νομίζω ροπή πάντως) όσο η ελάχιστη, συνεπώς ή δεν θα δούλευε κανένας ή θα σπίναραν όλοι?
Επίσης η τετρακίνηση δούλευε κανονικά γι αυτό μου κανε μεγάλη εντύπωση πόσο εύκολα απεμπλέκονται οι μπροστινοί τροχοί (κάτι που είχα δει κ σε λάσπες παλιότερα). Προβληματικές δεν νομίζω πως είναι (μήπως θέλουν κάποια συντήρηση αν κ όπως ανέφερα τετρακίνηση είχα κανονικά σε κάθε άλλη περίπτωση) αλλά μάλλον μου διαφεύγει κάτι στον τρόπο λειτουργίας των.πχ Μήπως αν για κάποιο λόγο απεμπλακούν, στη συνέχεια χρειάζεται πάλι να εμπλακούν κ γι αυτό πρέπει να ανιχνευθεί μια έντονη αντίσταση? μήπως το διαφορικό ?κάτι άλλο? (έλπιζω να μην βγει εκτός θέματος)
Πραγματικά οποιαδήποτε άποψη, ένσταση, πρόταση δεκτή γιατί μου φάνηκε πως παραδίδουν πολύ εύκολα τη μάχη (αν κ από καιρό τις είχα βάλει στο μάτι τις χειροκίνητες μπροστινές
).
Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.
edit: αν τυχόν διαβάζει το παιδί με το Vitara που με τράβηξε τον ευχαριστώ άλλη μια φορά