Λοιπόν, έχουμε κ λέμε:
Ξύπνημα στις 8.30 κ ενώ ετοιμάζομαι δέχομαι τηλ. με την ατάκα "άκυρο!". Άκυρο, τι άκυρο
Άκυρη η εκδρομή μου λένε λόγω ασθενείας
Όχι ρε γμτ αναρωτιέμαι αλλά δε χαλιέμαι, θα πάμε προς χιονοδρομικό λέω για κανένα έλκηθρο
Μετά από κανά μισάωρο ξανά τηλ. με ευχάριστα νέα: "Όλα καλά τώρα, πάμε"
Βενζίνη, cb, αντάμωση με το καλά εξοπλισμένο terrano, pmr, τοστάκι κ
Ακολουθούμε τη διαδρομή από Πύλη προς Λ. Πλαστήρα, πολύ όμορφη με θέα. Φτάνουμε στην Πεζούλα, στάση, βγαίνουν οι χάρτες κ αναζητούμε στο gps μια προσιτή διαδρομή (αναζητώντας κ μια διαρομή που είχε προτείνει ο russo). Τελικά διαπιστώνουμε ότι λίγο πιο κάτω ξεκινούσε μια καλή κ ενδιαφέρουσα κ βάσει gps κατέληγε πάλι στην Πεζούλα. Ωραία λέμε κ μπαίνουμε χωματόδρομο. Στην αρχή όλα καλά κ εύκολα - υπήρξε κάποιο μπέρδεμα σε διασταυρώσεις όπου το gps έχανε σήμα αλλά δεν πτοηθήκαμε - ενώ αργότερα άρχισαν να δυσκολεύουν τα πράγματα
Χιόνι με πάγο που όσο προχωρούσαμε αυξανόταν, ταυτόχρονα με τη λάσπη κ η θέα του terrano μπροστά μου να βυθίζεται σε αυτήν με ανησύχησε - πάλι καλά λέω που έχω jimny κ δε φοβάμαι τίποτα
Κάποιες προϋπάρχουσες ροδιές (καθότι αντιπυρική, οπότε όλο κ κάποιο όχημα θα είχε περάσει) σιγά σιγά εξαφανίζονταν κ το χίονι έκρυβε καλά τα επικίνδυνα σημεία. Έφτασε η στιγμή που αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε άλλο, καθώς το εργοστασιακό jimny δύσκολα θα "έσωζε" το terrano αν χρειαζόταν (που μάλλον το αντίθετο θα χρειαζόταν, αλλά λέμε τώρα)
Η φύση για άλλη μια φορά ήταν καταπληκτική, με τα έλατα να ακουμπούν τα αυτοκίνητά μας κ το παγωμένο χιόνι να "σπάει" χαρακτηριστικά κάτω από τις ρόδες μας, ενώ κάθε πέρασμα κ βύθισμα σε λάσπη δημιουργούσε αυτό το χαρακτηριστικό αίσθημα εγρήγορσης για το "περνάω ή δεν περνάω - τι θα κάνω για να μην κολλήσω - απαλά κ σταθερά το γκάζι σου λέω!!". Επιστρέψαμε στη λίμνη για τοστ, μανταρίνια, μπουγάτσες κ καφέδες. Μαθαίνουμε ότι η παρέα του Trikala off-road club 4x4 βρίσκεται σε πίστα 4x4 κ enduro (την έχουν διαμορφώσει πολύ όμορφα μόνοι τους) στο Ρίζωμα Τρικάλων κ λέμε να περάσουμε. Μόλις φτάνουμε (ούτε που συστηθήκαμε
) μου λένε "Θα μπεις;" "Άντε να μπω, ωραία μου φαίνεται (κ εύκολα - αυτό το είπα από μέσα μου
)" Ακολούθησα τη σημειωμένη διαδρομή κ μόλις βγήκα φεύγουμε όλοι κ πάμε λίγο πιο δίπλα σε πραγματικά ενδιαφέροντα εμπόδια. Εκεί άρχισαν οι πιο σκληροπυρηνικοί να τα βάζουν κ κάποιοι να τα.. σπάνε
Μετά ακολούθησαν τα γνωστά.. πεινάσαμε κ φάγαμε
Συμπεράσματα & highlights:
1. Η διαδρομή που ακολουθήσαμε από Πεζούλα πιστεύω είναι πολύ καλή για τα πιο φτιγμένα αυτοκίνητα της παρέας, καθώς τα εργοστασιακά θα τα βρουν σκούρα από ένα σημείο κ μετά - ειδικά αν ρίξει κ άλλο χιόνι, που αναμένεται από το τέλος της βδομάδας
2. Το jimny είναι το καλύτερο
3. Το terrano είναι εξαιρετικό (εξοπλισμένο)
4. Ο wolf κ οι οδηγίες του, που είναι πάντα καταλυτικές
5. Το τοστ με αντζούγιες
6. Οι προτεινόμενες διαδρομές του russo
7. Η έκπληξη κ έκρηξη αδρεναλίνης του "νεοφώτιστου" στο off-road Γιάννη
8. Τα ποδήλατα για τη λίμνη
9. Η πίστα στο Ρίζωμα κ η παρέα των παιδιών
10. Η επόμενη Κυριακή με νέα διαδρομή
Παρακαλώ κ.κ. admins να μου δώσετε χώρο για τις φώτο ή κάποιο άλμπουμ γιατί δεν έχω