μου αρεσει το "Συντεκνε"
εχω κρητικο λαδι και εχω κανει και ενα χρονο στην Κρητη
Σωστα ολα αυτα που λες.
Αλλα... γνωμη μου παντα ετσι ? και απολυτος φιλικα.
1) διαγνωστικα μηχανηματα μπορει να εχει ο καθενας. ακομα και εσυ στο σπιτι σου. Αρκει να εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να το αποκτησεις. Αυτο σημαινει οτι δεν εχει μονο η αντιπροσωπεια τετοια μηχανηματα.
Στο συνεργειο που πλεον παω εγω εχει διαγνωστικα laptop με προγραμματα της bosch για ολα τα αυτοκινητα μεσα και με συνεχεις αναβαθμησεις.
Ευτυχως η ηλεκτρονικη μοναδα του jimny ειναι πολυ απλη και ευκολα την διαχειριζεται ο καθε μηχανικος.
Αυτο που σε καποιες περιπτωσεις ισχυει ειναι σε πιο πολυπολοκα αυτοκινητα οτι ο εγκεφαλος αφηνει τον μαστορα να δει το προβλημα μεσα απο το διαγνωστικο του αλλα δεν τον αφηνει να κανει καποιες ρυθμισεις. Αυτο το εχω δει στο scenic του πατερα μου, που σε θεμα ηλεκτρονικων το εχουν ξεφτιλισει και ακομα και φιλτρο αερος να βγαλεις θελει προγραμματισμο επειδη εκει που το εχει πρεπει να βγει η μπαταρια και ο εγκεφαλος
2) Διαγνωστικο ελενχο ΔΕΝ κανουν σε καθε service αλλα μονο στα μεγαλα. ανα 30.000 km δηλαδη. Αυτο ισως εχει να κανει με την κριση του συνεργειου αλλα για την ωρα απο το δικο μου (οσο το ειχα στην αντιπροσωπεια) και απο φιλους που εχω δει αυτο ισχυει.
3) Τα προηγουμενα service ειναι κυριως αλλαγες λιπαντικων. Η συχνοτητα των αλλαγων εχει να κανει με την ποιοτητα των λιπαντικων αλλα και με το που κυκλοφορει το αμαξι. Ενα αμαξι που ειναι 4 ωρες την μερα μποτιλιαρισμενο στο κεντρο της αθηνας για να κανει 50 km σιγουρα εχει αλλες φθορες απο ενα αλλο που διανυει ta 50 κm σε επαρχιακο δρομο.
Το σιγουρο ειναι οτι οσο πιο συχνες αλλαγες κανεις τοσο πιο καθαρο κινητηρα θα εχεις το οποιο συνεπαγεται και μειωμενες φθορες. εγω προσωπικα παντα προτιμαω να τα αλλαζω καθε 7500 ακομα και στα αλλα αυτοκινητα (renault και opel) . ο λογος ειναι οτι τα αμαξια ειναι στην αθηνα που τα χιλιομετρα δεν συμβαδιζουν με τις ωρες λειτουργιας του κινητηρα και προτιμο καθε 7500 χλμ να δινω 40-50 ευρω για νεα λαδια απλα και μονο για να τα εχω καλα με τον εαυτο μου.