Καιρός να σε πάω καμοιά βόλτα μου φένεται
Ρε συ Val εσύ έχεις τανκς και όχι αμάξι. Η πίεση ναι παίξει ρόλο στο χιόνι. Αλλά αν είναι ασφάλτινο- 50-50 Α/Τ πόσο να πατήσει βρε αδελφέ? Αφού δεν έχει τακούνι για να γραπώσει. Εδώ στην Πλαστήρα και με 18 πίεση σε mud λάστιχο και το αμάξι πέταγε κ@λο.
Το ίδιο ισχύει και με τον πάγο. Προσοχή λέμε για πάγο και μόνο. Ωραία πιάνει κατά πολλούς το λάστιχο αρκετά για να κινηθείς. Στα φρένα πανικού τι κάνεις? Τον σταυρό σου? Δεν παίζουμε κύριοι. Ας βάλουμε αλυσίδες για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
Επίσης άλλη συμπεριφορά στο χώμα και πάγο σε ένα χωματόδρομο και άλλο στην άσφαλτο.
Τώρα στην χιονόπτωση που πολλοί το κάνανε θέμα λες και έχει έρθει το τέλος του κόσμου, στην εθνική όλοι κυκλοφορούσαν χωρίς καν να έχουν αλυσίδες στο αμάξι έτσι σαν εξάρτημα για παν ενδεχόμενο. Και τους έβλεπες όλους με cayenne, impreza και άλλα τετρακίνητα ακόμα και σε άσφαλτο να μένουν στην θέση τους και μετά να σου δίνουν 200€ να τους ξεκολλήσεις.
Προσωπικά στο τέριος έχω βάλει και στους 4 τροχούς καθότι μόνιμη τετρακίνηση. Στο samurai έχω καρφιά για να τα βάζω όταν χρειάζετε και πρόκειτε να αγοράσω ένα σετ αλυσίδες. Δεν μπορώ να παίζω με την ασφάλειά μου, ούτε έχω κανένα μηχανάκι να μου κόβει 20€ για την κακή στιγμή και λόγω τις "υπεροψίας" του αυτοκινήτου μου.