Εγώ τα τελευταία έξι χρόνια που πηγαίνω συνέχεια χιόνια τις έχω χρησιμοποιήσει παρα πολλές φορές και ιδίως όταν έχει πάγο. Μάλιστα έχω δύο σετ γιατί δεν θα ήθελα να μείνω στην μέση του πουθενά άν τυχόν μου σπάσει μία αλυσίδα. Τις βάζω πάντα μπροστά.
Σχετικά με τα ΜΤ λάστιχα δεν κατάλαβα τι σχέση έχουν με τα χειμερινά και δεν χρειάζονται αλυσίδες;
και πολυ καλα κανεις, καποτε εβαζα και εγω δυο σετ ειδικα με τα μανισια τα λαστιχα, ή οταν ειχε παγο.
Τα ειδικα χειμερινα λαστιχα με τα ΜΤ δεν εχουνε καμια σχεση
Τα ΜΤ δεν εχουνε πολυ καλή σχεση με τον απολυτο παγο, αν και με σωστη τεχνικη και αργη οδηγηση, σταματανε και ξεκινανε
Αλλα επειδη δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα, δηλ 1τετραδα για καλοκαιρι, 1 τετραδα για λασπη, 1τετραδα για παγο/χιονι, βαζουμε τα ΜΤ και παμε προσεχτικα παντου
Επισης ενα προβλημα που εχουνε τα σκληροπυρηνικα ΜΤ (με μεγαλο και αγριο τακουνι) ειναι οτι δεν επιδεχονται αλυσιδα, διοτι θα τη σπασουνε ή θα πρεπει να κανεις πολυ προσεχτικη τοποθετηση για να μην εχεις προβλημα.
Ναι, σε απολυτες συνθηκες παγετου, πρεπει να βαλεις και στα ΜΤ αλυσιδες... εγω το εχω ακουσει μια-δυο φορες μονο αυτο στην Καλαμπακα το 1989? και το 1992-3?
Οταν ο wolf τα καταφερει, να μας το εξηγησει πως το εκανε.