Επανέρχομαι στο θέμα δίνοντας μερικές πρακτικές πληροφορίες για το πως να κάνετε λίγη (ή πολύ) οικονομία, σε καθημερινά πράγματα.
1. Πληρωμή λογαριασμών :
ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΤΕΛΛΑΣ (ή άλλη εναλλακτική εταιρία), 1-2 πιστωτικές, ασφάλιστήριο ζωής, στεγαστικό, 1-2 δόσεις αυτοκινήτου ή μηχανής
Σε μηνιαία ή δίμηνη βάση, για όλα αυτά, αν τα πληρώνετε στο ταχυδρομείο ή το προπατζίδικο της γειτονιάς σας, επί μια προμήθεια πχ 0.50 Ευρώ., το κόστος είναι περίπου 5 Ευρώ. Αν κάνετε τις πληρωμές σας μέσω web banking (ολοι έχουμε έναν τουλάχιστο τραπεζικό λογαριασμό), τότε τα γλυτώνουμε όλα αυτά.... 5 Ευρώ χ 12 μήνες = 60 Ευρώ το χρόνο κέρδος + το χρόνο αναμονής σε ουρές για πληρωμή.
2. Για τους περισσότερους από μας που έχουμε SUZUKI, (ισχύει κατά 99.9% και για τους υπόλοιπους), τα ανταλακτικά από την αντιπροσωπεία είναι πανάκριβα.... πχ ενας πίσω σταυρός για το Samurai (μιλάμε για το πιο απλο) κοστίζει 56 Ευρώ, χωρίς γρασαδόρο. Αγόρασα 100 μέτρα πιο κάτω με 10 ευρώ, εξίσου καλό σταυρό και με γρασαδόρο. Σαν εργατικά έδωσα 15 ευρω στο Γιωργο (συνεργείο εδω στη γωνία, καλός μάστορας και προσεκτικός), και έμαθα να το κάνω και μόνος μου.... ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ... Ετσι με τα ίδια λεφτά μπορώ να αλλάξω 6-8 σταυρούς αντί για 1 + εργατικά στην αντιπροσωπία. Επίσης για το 2ο αυτοκίνητό μας (Maverick), χρειάστηκε από βλακεία μου να αλλάξω νωρίς δισκοπλατώ και ρουλεμαν. Στην αντιπροσωπεία ήθελαν 540 Ευρώ ανταλακτικά και 175 εργατικά. Βρήκα λοιπόν ΓΝΗΣΙΑ τα ανταλακτικά έξω με 280 Ευρώ, και ο Γιώργης μου έκανε τη δουλειά με 150 Ευρώ. Παραδείγματα τέτοια έχω άπειρα να σας δώσω για τα τελευταία 16 χρόνια που έχω αυτοκίνητο(α).
Αν πιάνουν τα χέρια σας, μη το σκέφτεστε καθόλου. Γλιτώστε ΛΕΦΤΑ...... Αν δεν πιάνουν, ανοίξτε τα δάχτυλά, προεκτίνετε τους βραχίωνές σας και κάντε τα να πιάσουν..... Εκτός από τα λεφτά που θα γλιτώσετε, θα έχετε την ικανοποίηση οτι το κάνατε μόνοι σας...... και θα ξέρετε επίσης τι έχετε κάνει... τουλάχιστο να ξέρετε οτι αλλάξατε λάδια, όχι να σας πει το συνεργείο οτι άλλαξε, και στην ουσία δεν έκανε τίποτα....(έτυχε σε φίλο)
3. Για τα aftermarket προϊόντα, που όλοι λίγο πολύ τα βάζουμε στα αυτοκίνητά μας, να σας πω τις τιμές που τα έχω αγοράσει :
ARB Locker πίσω 540 Ευρώ.
ARB μικρό Αεροσυμπιεστή 110 Ευρώ
GPS Garmin 276C με εξτρα 128ΜΒ, 414 Ευρώ
Αποστάτες τροχών 1" (τεμάχια 4) , 155 Ευρώ
CB Midland, 18 Ευρώ (πήρα 7 τεμάχια σύνολο λόγο της τιμής)
---->>>> Θελει λίγο ψάξιμο η υπόθεση...
4. Για τα ταξίδια σας στο εξωτερικό, δε χρειάζεται να πάτε σε πράκτορα... στο internet τα βρίσκετε όλα και εύκολα... Τα τελευταία 7 χρόνια, έχω κλείσει πάνω από 35 ξενοδοχεία και εισητήρια αεροπλάνων, πλοίων κτλ. Τα ξενοδοχεία ήταν όλα 4 ή 5 αστέρων με κόστος 90-95 Ευρώ μέσο όρο τα δίκλινα.
Οταν λέμε 4-5 αστέρων, εννοούμε μεγάλων αστέρων......
5.
6.
Ψαχτείτε.... μας τα παίρνουν από παντού γιατί δεν ψαχνόμαστε....