Αποστολέας Θέμα: Eλλάδα στον 21ο αιώνα.....  (Αναγνώστηκε 2605 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maestria

• NewsLetter
  • Jimny
  • Φύλο: Γυναίκα
Eλλάδα στον 21ο αιώνα.....
« στις: Ιούλιος 17, 2007, 14:06 »
Δεν αναφέρομαι μόνο στους Έλληνες. Αλλά σε όλους εμάς που ζούμε στην Ευρώπη του 21ου αιώνα. Η θεωρία μου έχει ως εξής...

Από την Ειρήνη Χειρδάρη

Ε ναι, λοιπόν, το διαπίστωσα και εγώ! Η πόλη όπου ζω και η οποία ονομάζεται Αθήνα είναι η πιο ακριβή πρωτεύουσα της Ευρώπης. Έχω μόλις παραγγείλει το ποτό μου σε κλαμπ και αναρωτιέμαι δυνατά: «έχω φουσκωμένο τραπεζικό λογαριασμό; Όχι! Έχω πλούσιο γκόμενο; Όχι! Τότε πώς να πληρώσω ένα κοκτέιλ Cosmopolitan 12 ευρώ; Παρ' το πίσω το ποτό!»

Ο μπάρμαν με κοιτάζει περίεργα. Το άκρον άωτο του μικροαστισμού όμως είναι να ντρέπεσαι να πεις ότι βρίσκεις κάτι ακριβό. Να ντρέπονται καλύτερα μερικοί εργοδότες για τα χρήματα που δίνουν και ορισμένοι επιχειρηματίες για την αισχροκέρδεια. Σε όλα τα ταξίδια μου δεν συνάντησα άλλον λαό να παίρνει 600 ευρώ βασικό και να πληρώνει με χαμόγελο τον καφέ 5 ευρώ και το ποτό 10 ευρώ. «Μα το κλαμπ μας είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών!» πετάγεται το αφεντικό, ως γνήσιος βλάχος. Στο Matrix στο ¶μστερνταμ του λέω που είναι κλάσεις ανώτερο και βρίσκεται σε μια πόλη όπου ο βασικός μισθός είναι 1500 ευρώ, αγοράζω ένα Cosmopolitan και ένα ποτήρι λευκό κρασί μαζί. ¶ρα, είστε ακριβοί».

Πολύ ακριβοί για τη γενιά του 1000. Είναι η γενιά που ακολουθεί την Generation X . Ό,τι σπουδές κι αν έκαναν, όσες υπερωρίες κι αν δουλεύουν, το καλύτερο που μπορούν να πάρουν είναι 1000 ευρώ. Πώς γίνεται να ζήσεις με 1000 ευρώ;

Τηλεφωνώ στους φίλους μου στο εξωτερικό για να μάθω τι γίνεται στον κόσμο. Εκεί λοιπόν ο καφές έχει 2 ευρώ και η μπίρα άλλα 2 ευρώ. Πρέπει να τους κόψω την επικοινωνία για να μη με φρικάρουν. Αλλά με έψησε μια ιδιωτική εταιρεία τηλεφωνίας να πάρω ένα πρόγραμμα για φτηνά τηλεφωνήματα στο εξωτερικό. Τελικά πλήρωσα όσα ακριβώς και στον ΟΤΕ, συν 200 ευρώ plus στην ιδιωτική εταιρεία!

Την ίδια στιγμή η φίλη μου η Λ. μου έλεγε ότι έκανε παράπονα στον ολλανδικό οργανισμό συγκοινωνιών επειδή το λεωφορείο άργησε 10ν λεπτά! Την αποζημίωσαν με αρκετά χρήματα - υπολογίστηκε και η ψυχική οδύνη από το στρες που τις προκάλεσαν που δεν έφτασε στην ώρα της στη δουλειά. Η Λ. παράτησε την καριέρα της εδώ για να γίνει σερβιτόρα στο ¶μστερνταμ. Δουλεύοντας τρεις φορές την εβδομάδα πλήρωνε τα μεταπτυχιακά, το σπίτι και τα ταξίδια της.

Η ασφάλεια που είχε εκεί ήταν real ασφάλεια. Δεν χρειαζόταν να ξεπαραδιάζεται στον οδοντίατρο κάθε τρεις και λίγο. Η σύνταξη που θα μου δίνει εμένα το Δημόσιο Ταμείο μου δεν θα φτάνει ούτε για ντομάτες, παρ' όλο που ο εργοδότης μου τους έχει δώσει ένα κάρο λεφτά. Πώς γίνεται να επιβιώσω εδώ υπό αυτές τις συνθήκες; Πρέπει να μεταναστέψω;

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, PLEΕZ

Με αυτά τα δεδομένα κατέληξα στα εξής βασικά συμπεράσματα:
1.       Να ζητήσω από τον εργοδότη μου να μη μου πληρώνει ασφάλιση. Με αυτά τα χρήματα καλύτερα να πληρώνω εγώ μία ιδιωτική ασφάλεια.
2.       Να μην ξαναψωνίσω ρούχα εδώ. Να ταξιδεύω μία φορά το χρόνο στο εξωτερικό και να κάνω έτσι πιο οικονομικές αγορές.
3.       Να κόψω τους καφέδες και τα ποτά σε ακριβά μέρη. Καλύτερα να μαζευόμαστε όλοι οι φίλοι σε κάποιο σπίτι, βεράντα, ταράτσα, παραλία...
4.       Ποτέ ξανά διακοπές στις Κυκλάδες. Τα χρήματα που μου μένουν αν δεν πληρώσω ξαπλώστρες ένα καλοκαίρι θα τα κάνω διακοπές σε Ασία και Λατινική Αμερική.
5.       Να κόψω τις ιδιωτικές εταιρείες τηλεφώνου και να κατεβάσω το Skype. Με αυτό το πρόγραμμα στο pc και πληρώνοντας μόνο το πάγιο του ΟΤΕ μπορώ να τηλεφωνώ στους φίλους μου στον κόσμο και στην Ελλάδα, και να μιλάμε δωρεάν!
6.       Να μην ντρέπομαι να μποϊκοτάρω όταν νιώθω πως με κλέβουν. Ας ντρέπονται καλύτερα οι πολιτικοί, που αδυνατούν να ελέγξουν την αισχροκέρδεια και μπουρδολογούν τόσα χρόνια. Enough is enough !

Το παραπάνω άρθρο της δημοσιογράφου Ειρήνης Χειρδάρη δημοσίευτηκε στο νεανικό περιοδικό Free Magazine πριν από ένα περίπου  μήνα

Αποσυνδεδεμένος Χάρης

• NewsLetter
  • Jimny
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Eλλάδα στον 21ο αιώνα.....
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 17, 2007, 15:26 »
ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ

Αν και είμαι εργοδότης, και με συμφέρει το 600άρι, ναι, η Ελλάδα είναι πανάκριβη.
Εχω ταξιδέψει αρκετά, και τα συμπεράσματά μου είναι τα ίδια.

Τα περισσότερα ρούχα μου (μας) τα ψωνίζουμε από Μιλάνο αρχές Νοέμβρη.

Ανταλακτικά των αυτοκινήτων μας (γνήσια ή για μετατροπές) τα ψωνίζω από Αμερική (συμφέρει μαζί με μεταφορικά και δασμούς)

Καφέδες σε καφετέριες τους έχω περιορίσει στους 1-2 το μήνα (το πολύ 3 σε εκτακτη περίπτωση)

Τηλεφωνία έχω ένα καλό πακέτο από ιδιωτική εταιρία γιατί κάνουμε πολλά υπεραστικά.

ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ........ διαλέξτε την καλύτερη.... ασχοληθείτε λίγο...

Denise

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 17, 2007, 16:39 »
Κοριτσάκι μου, μην τα παίρνεις και προπαντώς μην φορτώνεις. Για τους πολιτικούς οι οποίοι μπουρδοκολογούν καλά κάνουν αυτή άλλωστε είναι η δουλειά τους. Να τους ψηφίζουμε να τους εκλέγουμε για να μας τα τρώνε με νομότιπες διαδικασίες και εμείς οι ίδιοι να είμαστε πεποισμένοι ότι όντως τόσα χρειάζονται για την ευπρεπή μετακινισή τους , την ευπρεπή ένδυσή τους τα ακριβά τους πούρα, τα ταξίδια τους για τις δήθεν διπλωματικές τους ικανότητες και την ευπρεπή εκπροσωπισή μας στο εξωτερικό...... 0_21. Θα πέταγα μαρούλια και ντομάτες αλλά σέβομαι το Χάρη ο οποίος δουλεύει από τα χαράματα για να ζούμε αξιοπρεπώς μια και τα ζαρζαβατικά δεν αποτελούν πλέον είδος το οποίο θα έπρπε να πλάισιώνει το τραπέζι του έλληνα σε καθημερινή βάση αλλά είδος πολυτελείας. Η απάντηση είναι μία ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! πείτε ΟΧΙ στα καθώς πρέπει εκμεταλλευτείτε με κάθε τρόπο τις δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες (Ι.Κ.Α. γίνονται κρατήσεις άλλωστε, πάρτε το λεωφορείο της δημοτικής συγκοινωνίας, βγάλτε μηνιαίες κάρτες για την μετακινησής στην πόλη, ψάξτε και ζητήστε από τον οργανισμό εργατικής εστίας επίδομα ενοικίου, πηγαίνετε διακοπές με τα πακέτα της εστίας ,πάρτε δάνεια για κατοικία από τον παραπάνω φορέα, πείτε όχι στο αυτοκίνητο μέσα στην πόλη θα σας σώσει από πολλούς μπελάδες, και τέλος ψάξτε την τη δουλειά. Το πρόβλημα δεν είναι ο καφές και το ποτό cosmopolitan είναι η ίδια η καθημερινότητα και η υγεία μας( σωματικής και ψυχικής). Δεν θα καταφέρουν να με πείσουν ότι ο άντρας ή ο πρίγκηπας των ονείρων μου θα πρέπει να φοράει κουστουμάκι ARMANI να οδηγάει LOTUS, ΝΑ ΚΑΠΝΊΖΕΙ πούρα αβάνας και στην ουσία να είναι ο κιφήνας ο οποίος τρώει τα λεφτά του μπαμπά και της μαμάς και περιμένει την προίκα της γυναίκας για φτιάξει τη ζωή του. Τα πράγματα είναι απλά.Ζήσε τη ζωή σου απλά, ζήστη με ότι έχεις, μη χάνεις το νόημα, αγάπα και χαίρου με τα απλά και καθημερινά πράγματα. Επειδή είσαι γυναίκα σου γράφω και αυτό. Μας έχουν πείσει ότι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας είναι τα διαμάντια είναι πραγματικά έτσι:; Αν σου γίνει πρόταση γάμου από έναν άνθρωπο με αξίες και συναισθήματα με ένα απλό τριαντάφυλλο θα πεις όχι;

Αποσυνδεδεμένος Χάρης

• NewsLetter
  • Jimny
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 01, 2007, 09:04 »
Επανέρχομαι στο θέμα δίνοντας μερικές πρακτικές πληροφορίες για το πως να κάνετε λίγη (ή πολύ) οικονομία, σε καθημερινά πράγματα.

1. Πληρωμή λογαριασμών :
   ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΤΕΛΛΑΣ (ή άλλη εναλλακτική εταιρία), 1-2 πιστωτικές, ασφάλιστήριο ζωής, στεγαστικό, 1-2 δόσεις αυτοκινήτου ή μηχανής
   Σε μηνιαία ή δίμηνη βάση, για όλα αυτά, αν τα πληρώνετε στο ταχυδρομείο ή το προπατζίδικο της γειτονιάς σας, επί μια προμήθεια πχ 0.50 Ευρώ., το κόστος είναι περίπου 5 Ευρώ. Αν κάνετε τις πληρωμές σας μέσω web banking (ολοι έχουμε έναν τουλάχιστο τραπεζικό λογαριασμό), τότε τα γλυτώνουμε όλα αυτά.... 5 Ευρώ χ 12 μήνες = 60 Ευρώ το χρόνο κέρδος + το χρόνο αναμονής σε ουρές για πληρωμή.

2. Για τους περισσότερους από μας που έχουμε SUZUKI, (ισχύει κατά 99.9% και για τους υπόλοιπους), τα ανταλακτικά από την αντιπροσωπεία είναι πανάκριβα.... πχ ενας πίσω σταυρός για το Samurai (μιλάμε για το πιο απλο) κοστίζει 56 Ευρώ, χωρίς γρασαδόρο. Αγόρασα 100 μέτρα πιο κάτω με 10 ευρώ, εξίσου καλό σταυρό και με γρασαδόρο. Σαν εργατικά έδωσα 15 ευρω στο Γιωργο (συνεργείο εδω στη γωνία, καλός μάστορας και προσεκτικός), και έμαθα να το κάνω και μόνος μου.... ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ... Ετσι με τα ίδια λεφτά μπορώ να αλλάξω 6-8 σταυρούς αντί για 1 + εργατικά στην αντιπροσωπία. Επίσης για το 2ο αυτοκίνητό μας (Maverick), χρειάστηκε από βλακεία μου να αλλάξω νωρίς δισκοπλατώ και ρουλεμαν. Στην αντιπροσωπεία ήθελαν 540 Ευρώ ανταλακτικά και 175 εργατικά. Βρήκα λοιπόν ΓΝΗΣΙΑ τα ανταλακτικά έξω με 280 Ευρώ, και ο Γιώργης μου έκανε τη δουλειά με 150 Ευρώ. Παραδείγματα τέτοια έχω άπειρα να σας δώσω για τα τελευταία 16 χρόνια που έχω αυτοκίνητο(α).
Αν πιάνουν τα χέρια σας, μη το σκέφτεστε καθόλου. Γλιτώστε ΛΕΦΤΑ...... Αν δεν πιάνουν, ανοίξτε τα δάχτυλά, προεκτίνετε τους βραχίωνές σας και κάντε τα να πιάσουν..... Εκτός από τα λεφτά που θα γλιτώσετε, θα έχετε την ικανοποίηση οτι το κάνατε μόνοι σας...... και θα ξέρετε επίσης τι έχετε κάνει... τουλάχιστο να ξέρετε οτι αλλάξατε λάδια, όχι να σας πει το συνεργείο οτι άλλαξε, και στην ουσία δεν έκανε τίποτα....(έτυχε σε φίλο)

3. Για τα aftermarket προϊόντα, που όλοι λίγο πολύ τα βάζουμε στα αυτοκίνητά μας, να σας πω τις τιμές που τα έχω αγοράσει :
   ARB Locker πίσω  540 Ευρώ.
   ARB μικρό Αεροσυμπιεστή 110 Ευρώ
   GPS Garmin 276C με εξτρα 128ΜΒ, 414 Ευρώ
   Αποστάτες τροχών 1" (τεμάχια 4) , 155 Ευρώ
   CB Midland, 18 Ευρώ (πήρα 7 τεμάχια σύνολο λόγο της τιμής)

---->>>>    Θελει λίγο ψάξιμο η υπόθεση...

4. Για τα ταξίδια σας στο εξωτερικό, δε χρειάζεται να πάτε σε πράκτορα... στο internet τα βρίσκετε όλα και εύκολα... Τα τελευταία 7 χρόνια, έχω κλείσει πάνω από 35 ξενοδοχεία και εισητήρια αεροπλάνων, πλοίων κτλ. Τα ξενοδοχεία ήταν όλα 4 ή 5 αστέρων με κόστος 90-95 Ευρώ μέσο όρο τα δίκλινα.
Οταν λέμε 4-5 αστέρων, εννοούμε μεγάλων αστέρων......

5.
6.

Ψαχτείτε.... μας τα παίρνουν από παντού γιατί δεν ψαχνόμαστε....