Γεια σας και από μένα!
Έχετε πολύ πλάκα. Ιδίως ο Nicksi που καθυσήχασε τον x-origin.
Λοιπόν επειδή και μένα οι γρατζουνίες με χαλάνε, μελέτησα το θέμα και τις ταξινόμησα τις γρατζουνιές σε τρείς κατηγορίες.
1. Γρατζουνίες που χωράει το γίμνυ μέσα τους (όπως η γρατζουνιά που έπαθε ο Nicksi). Δεν ΄καταλαβαίνει από κερώματα!
2. Γρατζουνίες που γίνονται από μηχανάκια, κλειδιά, άστοχα παρκαρίσματα κυρίως ευσυνείδητων οδηγών κ.ά. Διορθώνονται με πολύ μεράκι και προσοχή (αρχικό λείασμα της γρατζουνιάς να πετάει η φλούδα του χρώματος, στοκάρισμα με πολύλεπτή στρώση στόκου, τρίψιμο με με σμυριδόχαρτο και πολύ νερό, στέγνωμα καλό, προστασία γύρω από την γρατζουνιά με κολλητική ταινία και εφημερίδες, προσεκτικό βάψιμο με σπρέυ -αραιά και αεράτα - στέγνωμα καλό, αφαίρεση των προστατευτικών εφημερίδων, αραιο - απαλό βάψιμο της ευρύτερης περιοχής για να διασκεδάσει την εντύπωση διαφοράς απόχρωσης και μετα αραιό ψέκασμα με ακρυλικό βερνίκι. Ουφ τα είπα και ξέσπασα!
Δεν συνιστώ αν δεν είσαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε. Εγω τα κατάφερα δύο φορές και ειμαι πολύ ικανοποιημένος.
3. Γρατζουνίες επιφανειακές στο χρώμα που γίνονται όταν το ένα γίμνυ ακολουθεί το άλλο και το πρώτο αποφάσισε να περάσει ανάμεσα σε δύο μεγάλους θάμνους που δεν χωράει το γίμνυ να περάσει. Με αλοιφή που λειαίνει το χρώμα διορθώνονται. Αρκεί να μην εξαλείψεις όλο το χρώμα, άφησε λίγο και για μελλοντικές γρατζουνιές!
Δοκίμασα και πέτυχα μόνο στις δύο πρώτες κατηγορίες, η τρίτη να μην μου τύχει!!!