Αποστολέας Θέμα: Εργάτες - Ηλεκτρικά  (Αναγνώστηκε 12480 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NickSi

• Jimny
  • Φύλο: Άντρας
  • jimny*.* = jimnyclub.com !!! Με τις υγειες σας!!!
    • Η πανελλήνια παρέα με τα jimny !
Απ: Εργάτες - Ηλεκτρικά
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 05, 2007, 16:38 »
Eτσι τον εχω βαλει κι εγω Γιωργο... διακοπτη ασφαλειας!
Kουραστηκα και αηδιασα με καποιους "δηθεν"...   Πλεον, ΔΕΝ...       

Αποσυνδεδεμένος IronΜan

• Jimny
  • Πισσώνας
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 05, 2007, 18:29 »

Oταν τον βάζεις δηλαδή, καλό είναι να βάζεις και ένα διακόπτη ασφαλείας??

Μιας και το έφερε η κουβέντα...ευκαιρεία είναι για εργάτη, ο MILE MARKER απο την xtreme...
Bεβαια αν κάνεται ταρζανιές και θέλετε να τραβάτε gv, galloper, cherokee κτλ σαν κάποιους κάποιους εδώ μέσα....βάλτε warn....
Γιάννης Δημητρέλης

Αποσυνδεδεμένος NickSi

• Jimny
  • jimny*.* = jimnyclub.com !!! Με τις υγειες σας!!!
    • Η πανελλήνια παρέα με τα jimny !
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 05, 2007, 18:38 »

Oταν τον βάζεις δηλαδή, καλό είναι να βάζεις και ένα διακόπτη ασφαλείας??

Μιας και το έφερε η κουβέντα...ευκαιρεία είναι για εργάτη, ο MILE MARKER απο την xtreme...
Bεβαια αν κάνεται ταρζανιές και θέλετε να τραβάτε gv, galloper, cherokee κτλ σαν κάποιους κάποιους εδώ μέσα....βάλτε warn....

Tσ τσ τσ... καλυτερα να σου βγει το ματι, παρα το ονομα...
Kουραστηκα και αηδιασα με καποιους "δηθεν"...   Πλεον, ΔΕΝ...       

Αποσυνδεδεμένος Agelos_80

• Jimny
  • Ηγουμενίτσα
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 05, 2007, 22:49 »
Εγώ πάντως δυσκολευομαι να πιστεψω οτι μια μπαταρία τέτοιου τύπου μπορεί να μας δώσει 430amp που θέλουμε... Δηλαδή θα βγάλω απο το φορτηγό μου τις δυο 240άρες (24V), θα βάλω μια τέτοια και θα πάρει μπρος??? Κάτι μου λέει οτι ούτε κιχ δεν θα κάνει... Μπαμ μπορεί!!! Αυτά τα ρωτάω μύπως τελικά πληρώνεις έναν εργάτη 8άρι 1000 ευρώ, ενώ ένας 3άρης κάνει τα μισά, και τελικά ο 3άρης να δουλεύει καλύτερα, και να τραβάει περισσότερο... Αν υπάρχουν τέτοιες μπαταρίες γιατί δεν τις χρησιμοποιουν οι κατασκευαστες σε μεγαλύτερα αυτοκίνητα??? Δυσκολεύομαι να το πιστέψω... Επώνυμες μάρκες βγάζουν τέτοιες??? Πχ GS??? Bosch???

Αποσυνδεδεμένος Georg

• Jimny
  • vvt
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 05, 2007, 23:27 »
Εγώ πάντως δυσκολευομαι να πιστεψω οτι μια μπαταρία τέτοιου τύπου μπορεί να μας δώσει 430amp που θέλουμε... Δηλαδή θα βγάλω απο το φορτηγό μου τις δυο 240άρες (24V), θα βάλω μια τέτοια και θα πάρει μπρος??? Κάτι μου λέει οτι ούτε κιχ δεν θα κάνει... Μπαμ μπορεί!!! Αυτά τα ρωτάω μύπως τελικά πληρώνεις έναν εργάτη 8άρι 1000 ευρώ, ενώ ένας 3άρης κάνει τα μισά, και τελικά ο 3άρης να δουλεύει καλύτερα, και να τραβάει περισσότερο... Αν υπάρχουν τέτοιες μπαταρίες γιατί δεν τις χρησιμοποιουν οι κατασκευαστες σε μεγαλύτερα αυτοκίνητα??? Δυσκολεύομαι να το πιστέψω... Επώνυμες μάρκες βγάζουν τέτοιες??? Πχ GS??? Bosch???

Αποκλειεται να παρει μπρος γιατι οι οπτιμα που λεμε ειναι 12V δεν ξερω αν υπαρχουν 24V!
Τα φορτηγα εχουν 2 μπαταριες γιατι τα diesel γενικα τραβανε πολυ ρευμα για να δουλεψουν!
Το Land Cruiser στην εκδοση Diesel εχει 2 μπαταριες!
Οχι σε σειρα φυσικα,παραλληλα!

Αποσυνδεδεμένος Majestix

• NewsLetter
  • Jimny
  • Les Gaulois..
    • www.gaulois4x4.com
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 06, 2007, 12:32 »
Ο διακόπτης ασφαλείας είναι απαραίτητος στον εργάτη....
Πές οτι κάτι στραβό γίνεται με το χειριστίριο και τα ηλεκτρικά... είναι ο μόνος τρόπος να κόψεις το ρεύμα απο την μπαταρία γρήγορα...
και να μην κινδυνέψεις εσύ και το αυτοκίνητο σου...

Εγώ δεν έχω βάλει διακόπτη... αλλά στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να βάλω...

Η μπαταρίες τύπου optima το θετικό που εχουν είναι οτι μπορούν να δώσουν για ένα πολύ μικρό χρονικό διαστημα
μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς να πάθει ζημιά η μπαταρία...

Με οποιαδήποτε άλλη μπαταρία και τόσο μεγάλη ποσότητα ρευματος, η μπαταρία θα πάθει ζημιά (Θα στραβώσουν οι πλάκες) και μπορεί να ζεσταθεί, να πάρει φωτία ή ακόμα να κάνει έκρηξη...

Θα μου πείτε τώρα... εχω δοκιμάση τον εργάτη και με μαμά μπαταρία και δεν έπαθε η μπαταρία τίποτα...
Ετσι είναι γιατί ο εργάτης δεν ζήτησε τοσο πολύ ρεύμα... αν το ζητούσε να είσαστε σίγουροι οτι θα είχατε άσχημα αποτελέσματα...

Majestix

Better 2 be Proactive... than Reactive....

http://www.gaulois4x4.com

Αποσυνδεδεμένος IronΜan

• Jimny
  • Πισσώνας
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 06, 2007, 15:54 »

Διαβασμένο σε βλέπω παληκάρι μου μπράβο lol

Ενίοτε και οι μάχιμοι Αυστραλοί, βάζουν κιτ για χρησημοποίηση δύο μπαταριών και σε 3,4 prado (βενζίνη) και στο 120 4l

Για την θεωρεία η παράλληλη συνδεση μπαταριών αυξάνει αθροιστικά το ρεύμα, ενω η σε σειρά σύνδεση την τάση.

Εαν θυμάμε καλά, δύο μπαταρίες έχει και ο Φάνης στο jimny του.
Γιάννης Δημητρέλης

Αποσυνδεδεμένος Agelos_80

• Jimny
  • Ηγουμενίτσα
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 07, 2007, 17:21 »

Αποκλειεται να παρει μπρος γιατι οι οπτιμα που λεμε ειναι 12V δεν ξερω αν υπαρχουν 24V!
Τα φορτηγα εχουν 2 μπαταριες γιατι τα diesel γενικα τραβανε πολυ ρευμα για να δουλεψουν!

Σωστό αυτό, δηλαδή με δύο πιστεύεις οτι θα πάρει... Τα diesel τραβάνε πολύ ρευμα, μόνο κατα την εκκίνηση λόγο μεγάλης συμπίεσης, αλλα αρκούν στο συγκεκριμένο φορτιγό 2*240, οπότε με δύο απο τις συγκεκριμένες που λέμε οτιο μπορούν να δώσουν πάνω απο 500 Αμπ απο ότι λένε, λογικά θα πάρει... Θα πάρει???? Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλα δυσκολεύομαι να το πιστέψω... Αν μπορεί δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τις χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές, και γιατί δεν τις παράγουν επώνυμες εταιρίες? Μήπως μας "κοροιδεύουν"... Δεν μπορώ να αποδήξω τίποτα, ούτε να κατηγορίσω κάποιον, αλλα μου κάνει λίγο...

Αποσυνδεδεμένος admin

• Ομάδα Διαχείρισης.
  • Jimny
    • Jimnyclub.com
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 08, 2007, 14:22 »
Jimnyclub.com