Νομίζω ότι θα γίνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση....
Κώστα νομίζω ότι το ακουστικό φάσμα , απο 20 έως 20Khz εκτός απο ακρόαση είναι σταθερά και της εγγραφής audio.
Θέμα συμπίεσης του ήχου, δεν τίθεται σε σχέση με το ηχείο μιας και τα ηλεκτρικά σήματα που καλούνται να μετατρέψουν σε ηχητικά κύματα, είναι απο φύση αναλογικά.
Η μεσαία περιοχή, οι συχνότητες που αποδίδει το midrange δηλαδή, καθορίζονται απο το crossover του κάθε ηχείου(το σύστημα φίλτρων-(high pass filter-low pass filter-και ένα band pass) που διαχωρίζει σε συχνότητες το ηλεκτρικό σήμα για να το οδηγήσει στο woofer ,το midrange , και το tweeter, εαν μιλάμε για τρίδρομο ηχείο.), εαν το ηχείο λέει ότι έχει απόκριση και στους 32khz η συγκεκριμένη συχνότητα, δεν θα βγεί απο την μεσαία περιοχή αλλά απο την υψηλή...
Εαν κάποιες κατασκευάστριες λένε ότι τα ηχεία τους έχουν απόκριση κατά 12 ολόκληρους χιλιόκυκλους(είναι παραπάνω απο το μισό του ακουστικού φάσματος) πάνω απο το ακουστικό φάσμα, και σου λένε ότι το τράβηξαν τόσο πάνω με σκοπό την πιστότερη και ασυμπίεστη απόδοση της ωφέλιμης (μεσαίας) περιοχής...πές ότι απο τους 12khz και πάνω είναι συχνότητες που βγαίνουν απο το tweter το οποίο ουδεμία σχέση έχει με το τι θα αναπαράγει το midrange....
Θα το ψάξω πάντως το θέμα μιας και μπορεί να κατασκευάζουν μεγάφωνα τα οποία ταλαντώνουν στους 32....αν και δεν είναι χρήσιμο νομίζω...
Το συγκεκριμένο που έγραψα για τις γυναίκες είναι μιας και(κατά μεγάλο ποσοστό τους..) συντονίζονται ορισμένα ευαίσθητα σειμία(αισθητήρια νεύρα) απο τις χαμηλές συχνότητες, κατά τον συντονισμό εμφανίζεται μέγιστη ταλάντωση, και αυτό είναι κάτι που τις χαροποιεί....
Ισχύει για τον μεγαλύτερο αριθμό γυναικών...
Τα διαιρούμενα ηχεία είναι μια καλή λύση........